Dünyada eşi benzeri yok! Türkiye'nin ilk uzun menzilli milli radarı

Savunma sanayisinde önemli adımlar atan Türkiye, yeni girişimlerine devam ediyor. Avrupa ülkeleri ve Amerika ile savunma sanayisinde gerilimler yaşayan Türkiye, ilk uzun menzilli milli radarını üretti. Dünyada eşi benzeri yok! Türkiye'nin ilk uzun menzilli milli radarı ERALP envantere girmek için gün sayıyor. Kendine has özellikleriyle düşmana adeta korku saçıyor. İşte ilk uzun menzilli milli radarı ERALP’in dikkat çeken özellikleri…
Dünyada eşi benzeri yok! Türkiye'nin ilk uzun menzilli milli radarı

Türkiye'nin ilk uzun menzilli milli radarı ERALP envantere girmek için gün sayıyor. Türk mühendisleri tarafından üretilen ERALP, daha şimdiden diğer ülkelerin ilgisini çekmiş durumda. Görünmezlik teknolojisine sahip olan ERALP, kendi sınıfında şimdiden liderliğe oynuyor.

dunyada-esi-benzeri-yok-turkiyenin-ilk-uzun-menzilli-milli-radari-eralp-envantere-girmek-icin-gun-sayiyor.webp

DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK!

Dünya genelinde artan savaşlar ile birlikte savunma sanayisine önem veren Türkiye, envanterini genişletmeye devam ediyor. Son olarak tanıtılan Türkiye'nin ilk uzun menzilli milli radarı ERALP, şimdiden düşmanlara göz dağı vermeye başardı. Peki ERALP’in özellikleri ne?

dunyada-esi-benzeri-yok-turkiyenin-ilk-uzun-menzilli-milli-radari-eralp-envantere-girmek-icin-gun-sayiyor-1.webp

TÜRKİYE’NİN İLK UZUN MENZİLLİ RADARI

Kendi alanında farklı özelliklere sahip olan ERALP, daha şimdiden dikkatleri üstüne çekmeye başaran ERAlP, merak konusu oldu. ERALP-Erken İhbar Radar Sistemi, sadece hava soluyan hedeflerin değil, aynı zamanda görünmezlik teknolojisine sahip veya düşük radar kesit alanlı hedeflerin de uzun mesafelerden tespit ve takip kabiliyetiyle gizli hava hedeflerini görünür kılıyor.

ERALP, AESA ve sayısal huzme oluşturma altyapısında anten mimarisine sahip, taktik tekerlekli platformlar üzerinde hızlı bir şekilde kurulum-toplanma yapılabilen S-Bant yeni nesil bir radar olarak öne çıkıyor.

dunyada-esi-benzeri-yok-turkiyenin-ilk-uzun-menzilli-milli-radari-eralp-envantere-girmek-icin-gun-sayiyor-2.webp

ERALP’İN ÖZELLİKLERİ NELER?

ERALP, kabul sürecinde dünyadaki muadili radarların bir çoğundan daha iyi bir performans sergiledi. Peki ERALP’in özellikleri neler? İşte bazı özellikleri:

*AESA (4.000 GaN T/R modül)
*S Bant
*Menzil: 450+ km (Azami 600km)
*Balistik füze ve stealth hedeflerin uzaktan tespiti
*Anti radyasyon füzelerine karşı önlem

Kaynak:TÜRKİYE GAZETESİ