"E-Adalet Vatandaş" mobil uygulamasına WSIS 2020 şampiyonluk ödülü

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve geliştirilen "E-Adalet Vatandaş" mobil uygulaması, aday gösterildiği Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi (WSIS) 2020'de...
"E-Adalet Vatandaş" mobil uygulamasına WSIS 2020 şampiyonluk ödülü

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve geliştirilen "E-Adalet Vatandaş" mobil uygulaması, aday gösterildiği Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi (WSIS) 2020'de şampiyonluk ödülü almaya hak kazandı.

Adalet Bakanlığı, WSIS Forumu 2020 çerçevesinde düzenlenen yarışmaya "E-Adalet Vatandaş" mobil uygulaması ile katıldı. Yarışmaya dünya çapında gönderilen 776 proje arasında WSIS uzmanlarının yaptığı ilk değerlendirme neticesinde E-Adalet Vatandaş mobil uygulaması halk oylamasına girecek 352 IT projesi arasında yer aldı. Uygulama, oylamada en fazla oyu alan 5 proje içerisinde yer alarak şampiyonluk ödülü almaya hak kazandı.

Güven veren ve erişilebilir bir adalet anlayışı kapsamında birçok reforma imza atan Adalet Bakanlığı, bir yandan da teknolojinin imkanlarını kullanarak adalet hizmetlerine erişimi kolaylaştırıyor. Adalet Bakanlığı, 9 Ekim'de mobil platformlarda yerini alan yeni uygulaması "E-Adalet Vatandaş" ile dava dosyalarına erişimi mobil platformlara taşıdı. Android ve IOS için hazırlanan yeni uygulama ile vatandaşlar adli ve idari yargıda yer alan açık veya kapalı dosyaları hakkında anında bilgi sahibi olabiliyor, UYAP Bilgi Sistemi'nde kayıtlı olan iletişim bilgilerini görebiliyor.

WSIS nedir?

Ülkelerdeki bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişimini ve gelişmekte olan ülkelerin bilişim alt yapılarını iyileştirmeye teşvik eden WSIS, uluslararası organizasyonların üst düzey temsilcileri ve 175 ülkeden yaklaşık 11 bin katılımcıdan oluşmakta olup, kapsayıcı ve kalkınma odaklı, herkesin bilgi oluşturabildiği ve paylaşabildiği bir organizasyon haline geldi. Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü UYAP Bilişim Sistemi, WSIS 2016 ödüllerine e-Devlet kategorisinden aday gösterilmiş ve birincilik ödülüne layık görülmüştü.

İHA