EBS 32 yaşına girdi

Eğitim Bir-Sen (EBS) 32 yaşına girdi. Bu kapsamda EBS Konya Şubesi bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Memur-Sen Konya İl Temsilcisi, EBS Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, şube başkan yardımcıları ve çok sayıda üye katıldı.
EBS 32 yaşına girdi

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 32. yıl programında özel açıklamalarda bulunan EBS Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, "32. yılımızda, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ‘in Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan ve ahirete irtihal etmiş olan ve Eğitim-Bir-Sen ‘in kuruluşuna öncülük etmiş kardeşlerime Allah ‘tan rahmet diliyorum” dedi. Eğitim çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başkan Karlıer, sendika olarak yüklerinin ağır, sorumluluklarının büyük olduğuna dikkat çekti.

ebs-32-yasina-girdi.jpeg

"Eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal hakları hakkında Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak gerekli çalışmaları yaptık, Memur-Sen olarak bin 7, Eğitim-Bir-Sen olarak ise 88 kazanıma imza attık ve eğitim çalışanlarının maddi ve manevi yükünü hafiflettik" diyen EBS Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yetkili sendika olduktan sonra, saymakla bitirilemeyen kazanımlar elde ettik. Adaletsiz katsayı uygulamasının kaldırılmasını sağladık. 12 milyon 300 bin imza toplayarak, kamuda başörtü serbestliğinin hayata geçirilmesini sağladık. Mesainin cuma namazına göre ayarlanmasını sağladık. Memura hacca gidebilmesi için izin verilmesini sağladık. Okullarda mescitlerin güngören yerlerde olmasını sağladık. Nöbetin angarya olmaktan çıkarılıp, ücret ödenmesini sağladık. Öğretmenlik kariyer basamaklarındaki 17 yıllık mağduriyeti gidererek, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik uygulamasının tekrar hayata geçirilmesini sağladık. 3600 ek göstergenin daha geniş kitleye verilmesini sağladık."

ebs-32-yasina-girdi-001.jpeg

“MEDENİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Sendikalarda toplantı, istişare, muhasebe ve planlamanın çok önemli ve vazgeçilmez yönünün olduğunu dile getiren Karlıer, güçlü ve etkili bir sendikanın, katılımcı bir yönetimle ve iş yeri temsilcilerinin uç beyliğinde, özverili çalışmalarıyla sağlanabileceğini söyleyerek, temsilcilere de teşekkür etti. Medeniyet değerlerine sahip çıkıldığını söyleyen EBS Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, son olarak şunları ifade etti: "Diğerlerine göre değil, değerlerine göre sendikacılık yaparak, büyüklenmeden büyüdük. Millet iradesinin yanında olduğumuzu her fırsatta ifade ediyoruz. 28 Şubat, 27 Nisan ve 15 Temmuz’da dik durarak, milli ve manevi değerlerimize sahip çıktık. Aziz milletimizin huzuru için her zaman ve zeminde işlerin en doğrusunu yapmaya çalıştık, çalışacağız."

ebs-32-yasina-girdi-002.jpeg

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :