Ecdat mirası şerbetler yoğun ilgi görüyor
Konya'nın birbirinden lezzetleri yemeklerinin yanında birbirinden lezzetli şerbetleri de bulunuyor. Konya'ya Selçuklu döneminden kalan reyhan şerbeti, hibiskus şerbeti vatandaşlar tarafından en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.
Şerbetlerin sağlığa birçok faydası olduğundan bahseden KOMEK Eğitmeni Nadire Tonbeki, “Bal şerbetimiz, elma şerbetimiz var, reyhan şerbetimiz ve hibiskus şerbetimiz var. Hepsi birbirinden güzel. Yaz ayında insanın içini açar ve ferahlık verir. Birbirinden şifalı şerbetlerimiz mutlaka deneyelim, mutlaka KOMEK kurslarına başvuru yapalım.” ifadelerine yer verdi.
‘İNSANIN İÇİNE FERAHLIK VERİYOR’
Her bir şerbetin birbirinden farklı faydalarının olduğuna değinen Nadire Tonbeki, “Konya Meslek Edindirme Kurslarımızda birçok arkadaşımıza iş sahası açıyoruz. Bu anlamda kurslarımız çok faydalı. Halkımız mutlaka kayıt yaptırsın. İkincisini gerçekleştirdiğimiz yemek festivalinde bu yıl Selçuklu ve Osmanlı mutfağını ele aldık. Çocuklarımız, torunlarımız geçmişimizi unutmasın, her daim aynı tatlılar, şerbetler, yemekler devam etsin istedik. Festivalimizde dört çeşit şerbet teşhir ettik. Bal şerbetimiz, elma şerbetimiz var, reyhan şerbetimiz ve hibiskus şerbetimiz var. Hepsi birbirinden güzel. Yaz ayında insanın içini açar ve ferahlık verir. Birbirinden şifalı şerbetlerimiz mutlaka deneyelim, mutlaka KOMEK kurslarına başvuru yapalım inşallah. Bence şerbetlerin tanıtılmasında festivalin çok büyük bir faydası olduğunu düşünüyorum. İnsanların çoğu şerbetlerin tariflerini istediler. Bu nedenle biz şerbetlerin arkasına nasıl yapıldığını da yazdık” şeklinde konuştu.
‘EVLERDE ŞERBET YAPILMALI’
Şerbetlerin evlerde de yapılması gerektiğini vurgulayan Tonbeki, “Tariflerin fotoğraflarını birçok kişi aldı, birçok kişi tadına bakmak istedi. Biz de herkese evlerinde de uygulayabileceklerini söyledik. Ben artık tariflerin evde yapılacağını, ikram edileceğini düşünüyoruz. Bayramlarda neden asitli içecekler içiyoruz ya da neden evlerimizde şerbet yapılmıyor? Evlerde şerbet yapımı olasılığını artırmak için şerbetlerimizi standımızda bulundurduk. Reyhan şerbeti kokusuyla çok güzel bir şerbettir. Hibiskus zaten nar çiçeğidir ve çok şifalıdır. Kış aylarında sıcak, yaz aylarında şerbet olarak tüketebilirsiniz. Reyhan ve hibiskus şerbetleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Şerbetlerin içerisinde bolca C vitamini var. Antioksidan işlevi görür, vücudun direncini artırır. Şerbetlerimizin hepsi birbirinden değerli” diyerek sözlerini tamamladı.
• SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ
Bakmadan Geçme