Edirne'de öğrencilere yönelik düzenlemeler

Okul saatlerinde öğrenciler internet kafe, oyun salonu, kafe, bar, kıraathane, kahvehane, diğer tüm umuma açık mekan, istirahat ve eğlence yerlerine giremeyecek- Kentte 18 yaşından küçüklere çakmak ve çakmak gazı satışı yasaklandı
Edirne'de öğrencilere yönelik düzenlemeler

EDİRNE (AA) - Edirne Valiliği'nce okul saatlerinde öğrencilerin internet kafe, oyun salonu, kafe, bar, kıraathane, kahvehane ve eğlence yerlerine girişleri yasaklandı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin güvenli, huzurlu bir ortamda eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmeleri, yöneticilerin, öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin her türlü olumsuz davranıştan korunması suretiyle okulların genel düzeni ve güvenliğini temin ederek suç işlenmesinin önlenebilmesi için amacıyla bazı kararlar alındığını bildirdi.

Vali Özdemir, okul zamanı eğlence mekanlarına öğrencilerin girişi ve 18 yaş altındakilere çakmak ile çakmak gazı satışıyla ilgili düzenlemelerin şu şekilde yapıldığını ifade etti:

"Edirne il sınırları içinde uygulanmak üzere, 5898 Sayılı Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunması Kanunu'nda yasaklanan maddelerin çocuklara satışının yapılması halinde, Türk Ceza Kanunu'nun 194. maddesinden (Sağlık için tehlikeli madde temini) suçundan adli işlem yapılmaktadır. İlgili kanun metninde yasaklanan maddeler arasında çakmak gazı sayılmaması nedeniyle çakmak gazının satışı konusunda herhangi bir işlem yapılmamaktadır.

İnsan sağlığına zararlı uçucu bir gaz olan çakmak gazının zararlarından çocuklarımızın korunması amacıyla her türlü çakmak ve çakmak gazının 18 yaşından küçük çocuklara satışının yapılmasının, internet kafe, play-station oyun salonu, kafe, bar, kıraathane, kahvehane ve diğer tüm umuma açık mekan, istirahat ve eğlence yerlerinde okul saatlerinde üniformalı veya üniformasız öğrencilerin girmesinin engellenmesi, önlenmesine karar verilmiştir. Bunlara aykırı hareket eden kişi veya kişiler idari para cezasına çarptırılacaktır."

Kaynak: