Ege'de deprem! İstanbul ve İzmir sallandı!

Merkezi İzmir'in Karaburun ilçesi olan büyük bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale'yi salladı.

Ege'de deprem! İstanbul ve İzmir sallandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ege Denizi'nde 6.3 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Marmara ve Ege'de hissedilen İzmir, İstanbul, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ gibi pek çok ilde paniğe neden oldu. İlk gelen bilgilere göre depremin merkez üssü İzmir açıkları. Depremin merkez üssü İzmir'e 84 kilometre, Midilli'ye 38 kilometre uzaklıkta. Sarsıntı nedeniyle büyük panik yaşayan vatandaşlar kendilerini sokaklara attı. 

2 ARTÇI DAHA

Depremin ardından 4.9 şiddetinde iki artçı deprem daha meydana geldi.

KANDİLLİ: 6.3 ŞİDDETİNDE

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada depremin Ege Denizi'nde 6.3 büyüklüğünde olduğu bildirildi. 

Kandilli Rasathanesi Ege'deki depremin büyüklüğünü 6.0 olarak revize etti.

AFAD'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre saat 15.28'de, merkez üssü İzmir'in Karaburun ilçesinin 22,98 kilometre açığı olan 6,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 6,96 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

DEPREM UZMANI'NDAN AÇIKLAMA

Deprem uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, depremle ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: 

Düşey bir hareketi ifade ediyor. Ege'nin klasik depremlerindendir bu düşey hareket.

istanbul-deprem.jpg

Bakmadan Geçme