Eğer gerçekleşirse Konya'nın ilçeleri Karaman'a bağlanacak!

Memleket Partisi Karaman Milletvekili Adayı Necati Şenok, Karaman için düşündüğü projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Şenok'un projelerine göre Konya'nın bazı ilçelerinin Karaman'a bağlanması gerekiyor.
Eğer gerçekleşirse Konya'nın ilçeleri Karaman'a bağlanacak!

Şenok geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "İstanbul sanayisinin bir kısmının Konya-Karaman arasına kaydırılmasıyla Çumra, Karapınar, Güneysınır, Ereğli, İvriz, Halkapınar, Mut, Silifke ve hatta Erdemli dahil bu ilçeler Karaman’a bağlanabilir. 3 milyonluk bir sanayi bölgesinin bu topraklarda yeniden inşasından bahsediyoruz biz. Türkiye ekonomisinin %70’ine sahip İstanbul sanayisi olası bir deprem riski üzerine Türkiye’de en güvenilir zemine sahip Karaman bölgesine taşınmak zorunda” dedi.

necati-senok.jpg

İNCE: “KONYA- KARAMAN ARASINA YENİ BİR KENT KURULMALI”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrrem İnce yapmış olduğu açıklama ve TV programlarında defalarca şu ifadelere yer vermişti: Konya ve Karaman arasında 5 milyonluk bir kentin kurulması gerekiyor.Türkiye sanayisinin büyük bir çoğunluğu Marmara Denizi’nin çevresinde yapılandırılmış. Yapılması gereken iş Konya-Karaman arasında 5 milyonluk bir kent kurmak. Sanayiyi bu kente yapılandırmak gerek. Burayı da demir yolu ile Mersin limanına bağlamak gerekiyor. Burayı üretim merkezi yapabilirseniz burası Türkiye’ye bakar.

Etiketler :