Eğitim öğretime sağanak arası! 5 ilçede okullar tatil edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Karadeniz'de etkisini gösteren kuvvetli sağanak yağış sonrası açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, 5 ilçede okulların tatil edildiğini duyururken yağışların devam edeceği konusunda uyardı.
Eğitim öğretime sağanak arası! 5 ilçede okullar tatil edildi

Karadeniz esir alan sağanak yağış sonrası bölgeye giden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, burada vatandaşlara kritik uyarılarda bulundu. Yerlikaya, Samsun’un Canik ilçesinde selzede esnafı ziyaret ederek 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu.

Dün akşamdan itibaren Samsun, Sinop, Amasya ve Kastamonu illerinde etkili olan yoğun yağmur yağışıyla birlikte olumsuzlukların yaşandığı yerlerde incelemede bulunan Bakan Yerlikaya, son durumu aktardı. Bakan Yerlikaya, Ladik ilçesinde Samsun'da 1 kişi, Kışlacık Köyü'nde Amasya'da 1 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti ve bir kişinin ise arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

5 İLÇEDE EĞİTİME ARA

Bakan Yerlikaya, "Samsun başta olmak üzere Sinop’ta, Amasya’da, Kastamonu’da yoğun yağmur ve onun peşinden maalesef bazı olumsuzluklar yaşandı. Samsun Ladik ilçesi Tüfekçidere Mahallesi köprüde bir aracın mahsur kaldığını, hemen olay yerine intikal eden arkadaşlarımız araçta mahsur kalanları kurtardı. Ladik ilçesi Alıçlı Mahallesinde sele kapılan 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyoruz. Başsağlığı diliyoruz tüm yakınlarına. Bugün 5 ilçemizde öğretime ara verildi. Ladik, Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy ilçelerimizde. Bugün özellikle ben Samsun’a geldim. Çünkü gerek Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gerek buradaki bölge müdürlüğünden tekrar bu saat itibariyle teyit aldık. Yine yoğun yağış ile ilgili turuncu alarm verildi. Dolayısıyla ben Samsunlu hemşerilerimden, kardeşlerimden hassasiyet bekliyorum. Dikkatli olmalarını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

6 İLDEN BÖLGEYE TAKVİYE

6 ilden bölgeye takviye yapıldığını belirten Bakan Yerlikaya, "Sinop ile ilgili yoğun yağışlar neticesinde Ayancık ilçesi Yeniçam mevkisinde dere taşması meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma hamdolsun olmamıştır. Ayancık ilçesi Kestanelik Köyü’nde mahsur kalan 8 vatandaşımız güvenli noktaya alındı. Sinop Ayancık Karayolu Şerefiye Köyü mevkisinde köprü tıkanması sonucu yolda su taşkını meydana gelmiş, köprünün altı temizlenmiştir. Sinop merkezi ile karayolu ulaşımı açık durumdadır. Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için Sinop İl Özel İdare ve belediye gayret göstermektedir. Çankırı, Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu ve Düzce illerindeki vidanjör, kamyon, ekskavatör takviyesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere AFAD tarafından gerekli koordinasyonlar yapılmıştır" dedi.

Etiketler :