Ehliyetine el konulmuştu, alkollü olmadığını ispatladı, ehliyetini aldı

Konya’da yeni yılın ilk saatlerinde yapılan trafik uygulamasında alkollü araç kullandığı düşüncesiyle için ehliyetine el konulan sürücü alkolsüz olduğunu ispatladı ve ehliyetini gecenin geç saatlerinde emniyetten aldı.
Ehliyetine el konulmuştu, alkollü olmadığını ispatladı, ehliyetini aldı

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yeni yılın ilk saatlerinde yapılan denetimlerde, alkollü araç sürücülerine sürücülere işlem uygulandı.

Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesinde yapılan denetimlerde, F.C'yi durduran ekipler alkol kontrolü yaptı.

Sürücünün 56 promil alkollü olduğunun tespit edilmesi üzerine bin 228 lira ceza uygulanarak ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Ancak sürücü hastaneden kan tahlili yaptırarak sonucun yanlış olduğunu ispatladı ve ehliyetini geri aldı. 

Alkol almadığını iddia eden ve alkolmetrenin bozuk olduğunu savunan F.C'yi ikna etmeye çalışan bir polis memuru, alkolmetreyi üfleyerek cihazın bozuk olmadığını göstermişti.

Sürücü F.C ehliyetini almasına ilişkin sosyal medya hesabından bir video yayınladı.

hastanede-kan-tahlili-yaptirip-alkollu-olmadigini-kanitladi-1.jpg

'EHLİYETİNİ GERİ ALDI'

Faruk C., sosyal medya hesabında geri aldığı ehliyetiyle bir video paylaşarak şunları söyledi: "Önce kamera şakası sandım. Bir arkadaşımın ehliyeti olmadığı için direksiyon başına ben geçtim. Alkol kontrolü yaptılar. Ben de kendime çok güvendiğim için rahatça üfledim. 0.56 promil alkollü çıktım. Hakkını savunmazsan kesinlikle suçlu duruma düşüyorsun. Biraz önce ehliyetimi almışlardı. Ama gittim kan tahlili yaptırdım, tekrar alkol kontrolü yaptırdım ve ehliyetimi geri aldım. Konya'da alkol nedeniyle ceza yiyen ilk kişi olarak beni videoya çekmişlerdi. Ben ehliyetimi geri aldım. Haklı olduğumu onlara ispatladım. Kan testinde "0" sıfır alkol çıktı. Başınıza böyle bir şey gelirse önce karakola sonra da hastaneye gidip kan tahlilinizi alın. Sonra gidip ehliyetini geri alın" dedi.

İşte o video

ehliyetine-el-konulan-alkollu-surucuden-umreye-gittim-savunmasi-2.jpg

ehliyetine-el-konulan-alkollu-surucuden-umreye-gittim-savunmasi-1.jpg

Ehliyetine el konulmuştu, alkollü olmadığını ispatladı, ehliyetini aldı

Ehliyetine el konulmuştu, alkollü olmadığını ispatladı, ehliyetini aldı