Ek MTV ödemesinde son gün 30 Kasım!

Milyonlarca araç sahibi tarafından ödenmesi gereken Ek Motorlu Taşıtlar vergisinde son ödeme tarihi geldi. Ek MTV'nin 2. taksit ödemesi için yarın son gün. Verginin ödenmemesi durumunda, araçların satış işlemi gerçekleşemeyecek ve muayenesi yapılamayacak. Ek MTV'nin zamanında ödenmemesi halinde araç sahiplerinin aylık ödeyeceği gecikme faizi de belli oldu.
Ek MTV ödemesinde son gün 30 Kasım!

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren tarih için son günler. Ek motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksit ödemesinde yarın son gün. Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB), internet sayfasından yaptığı duyuruda; ek MTV'nin ikinci taksiti için ödeme süresinin yarın sona ereceği hatırlatıldı.

HEDEFLENEN TAHSİLATIN YÜZDE 87'Sİ KARŞILANMIŞTI

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından oluşan finansman ihtiyacı nedeniyle Ek MTV düzenlemesi yapılmıştı. Ek MTV'nin ilk taksit ödeme süresi 6 Eylül'de biterken, bu dönemde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmiş, hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si karşılanmıştı.

Düzenleme kapsamında ikinci taksitin son ödeme tarihi ise 30 Kasım. Ek MTV'nin geciktirilmesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 faiz ödeyecek.

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilebilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödeme yapılabilecek.

ÖDEMEYEN ARACINI SATAMAYACAK

Araçların, satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ödenmemesi durumunda araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de yapılamayacak.

Ayrıca elektronik defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile elektronik defter beratlarının GİB bilgi işlem sistemine yüklenme süresi 5 Aralık Salı günü sonuna kadar uzatıldı.

Kaynak:TR HABER