Ekim ayı ek ödemeleri başladı

Ekim ayının gelmesiyle birlikte, vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan sosyal yardım ödemelerinin ne zaman yapılacağını merakla beklemeye başladılar. Hak sahipleri, Aile Destek Programı'ndan ne zaman ödeme alacaklarını öğrenmek amacıyla arama motorlarını sıkça kullanıyor. Aile destek programında, hanenin gelirine göre değişen bir destek sunuluyor; bu nedenle her hane için ödeme miktarı farklılık gösteriyor.
Ekim ayı ek ödemeleri başladı

Aile Destek Programı, hanenin ekonomik koşullarına göre belirlenen bir destek programı. Ödemeler, hane halkının gereksinimlerine ve gelir düzeyine bağlı olarak şekilleniyor. Bu yüzden her aileye farklı miktarlarda ödeme yapılıyor.

EKİM AYI AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Ekim ayında sosyal yardım ödemelerinin hesaplara yatırılacağına dair henüz resmi bir duyuru yapılmadı. Ancak, Aile Destek Programı ödemeleri, aylık ödeme listeleri doğrultusunda merkezi olarak gerçekleştiriliyor. Aile Destek Programı kapsamında Ekim ayı ödemelerinin, ayın 15'inden itibaren hesaplara yatırılması bekleniyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR, KAÇ TL?

Aile Destek Programı'na yapılan mevcut başvurular, ailenin sosyoekonomik durumunun ve gelir seviyesinin değerlendirilmesi amacıyla ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na iletilir. Bu başvurular arasından, 3294 sayılı Kanun kapsamına giren haneler belirlenecek ve bu tespiti takip eden ödeme döneminde Aile Destek Programı'ndan yararlanma hakkına sahip olacaklar.

450 TL ve altı - 1.250 TL

450 TL üzeri/ 911,15 TL ve altı- 1.100 TL

911,15 TL üzeri/ 1372,30 TL ve altı- 950 TL

1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL'den az- 850 TL

Etiketler :