Ekrem Coşkun Etlekmek’in kârı Konyaspor Koleji’ne bağışlanacak

Konyaspor’un önceki dönem yöneticilerinden olan ve Konyaspor’a desteğiyle bilinen iş insanı Ekrem Coşkun, Ekrem Coşkun Etlekmek markasıyla Büyükşehir Belediye Stadyumu içinde hizmet vermeye başladı. Coşkun, buradan elde edecekleri kârı, Konyaspor Koleji için kulübe bağışlayacaklarını belirtti.
Ekrem Coşkun Etlekmek’in kârı Konyaspor Koleji’ne bağışlanacak

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda hizmete açılan Ekrem Coşkun Etlekmek, Konya spor basınını ağırladı. Firma Sahibi Ekrem Coşkun, “Konya’da hayat etlekmekle başlıyor, etlekmekle bitiyor. Bizler etlekmeğin başkentinde döner ile Türkiye’de Konya’yı temsil etmeye çalıştık. Başarılı olmaya çalışıyoruz. Olduk demiyoruz, bunu dediğimiz gün bittiğimiz gündür. Konya’da dönercilik yapmak hep hayalimdi. Diğer bir hayalim de etlekmekcilik yapmaktı. Nasip bugüneymiş. En büyük mutluluğum ve sevincim, Konya’nın markası etlekmekle Konya’nın markası Konyaspor’umuzun maçlarını oynadığı Büyükşehir Stadyumumuzda etlekmekle Konyaspor’u bir araya getirmektir. Bunun sevincini fazlasıyla yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

ekrem-coskun-etlekmek-1-001.jpg

‘ETLEKMEĞE YENİ BİR BOYUT KAZANDIRDIK’

Ekrem Coşkun, “Konya’da 3 bine yakın etlekmek fırını var. Farklı lezzetler var. Biz de etlekmeğe yeni bir boyut kazandıralım dedik. Kendimize özgü bir menü oluşturduk. Bu menüyü beraber hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Her zaman şunu söylüyorum, benim asıl mesleğim sigortacılıktır. Ama işletmecilik farklı bir şeydir. Döner işine başlarken de döner ustası değildim. Usta gittiği zaman sen bu işi yapabilir misin dediler. İyi bir işletmeciyseniz, iyi bir döner ustası bulabiliyorsunuz. Bulduğunuzda da onlarla uzun süre devam edebiliyorsunuz. Kaldı ki, döner işine biz 2013 yılının 12. ayında başladık. Beyşehir çevre yolundaki yerde serüvenimiz başladı. Başladığımız günkü salon ve mutfak kadromuzla devam ediyoruz” dedi.

‘KONYA’DA BAŞKA ŞUBE AÇMAYACAĞIZ’

Ekrem Coşkun Etlekmek olarak Konya’da başka şube açmayacaklarını kaydeden Ekrem Coşkun, “Etlekmek Konya’nın tanıtımı için çok önemlidir. Etlekmeğin hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorduk. Biz de işletmecilik anlayışımızla yeni bir boyut kazandırdık. Tabi bunun takdirini ortaya koyacak hemşerilerimizdir. Gelip tadına bakarak notunu verecekler. Şehrimize, Konyaspor’umuza, Konya dışından gelen Konyalı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun. Mutluluk o kadar fazla ki, insanlar burada etlekmeğini yedikten sonra burada selfie yapıyor. Bu beni çok mutlu ediyor. Burası kâr amaçlı bir yer değil. Konya’da etlekmek şubesi başka açmayacağız. Sebebi de şehrimizde etlekmekçi çok fazla esnafımız var. Piyasayı bozmak istemiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, Konyaspor Kulübü Başkanımız Fatih Özgökçen ile Kayacık’ta Konyaspor Koleji adı altında yeni bir projemiz var. Buradan bir kâr gelecek olursa onu da Konyaspor Kulübü’ne bağışlayacağız. Konyaspor Koleji’nin hayatını idame ettirmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

ekrem-coskun-etlekmek-2-001.jpg

‘KONYA ROL MODEL OLMALIDIR’

Konyaspor Koleji projesi hakkında detaylı bilgiler veren Ekrem Coşkun, “Türk futbolunda bir hastalık var ve kangren olmuş. Alttan iyi futbolcu yetişmiyor. Bunun en büyük sebeplerinden birisi de çocuklar cep telefonlarıyla çok fazla oynuyorlar. Gerekli beslenmeyi, gerekli dinlenmeyi ve fiziksel güçlenmeyi yapamıyorlar. Dolayısıyla orada ilköğretim, orta öğretim ve lise şeklinde kolej yaparsak yetenekli çocuklarımız orada hem sporunu yapacak, hem yabancı dilini öğrenecek. Burada 500 tane öğrenci okutabilirsek, onların 50 tanesi futbolcu olursa kalan 450 tanesi iyi bir vatandaş olur. Artık Konya bunun için rol model olmalıdır. Yapı, tesis, insan kalitesi olarak Konya bunun için çok uygun. Bakanımız sağolsun projemize çok sıcak bakıyor. İnşallah Ekrem Coşkun Etlekmek de projeye katkı sağlar diye düşünüyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığıyla, ticaretle sporu entegre ederek Konyaspor’umuza, Konyalı gençlerimize faydalı olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ZİRVEDE KALABİLMEK ÖNEMLİ’

Ekrem Coşkun “2018’de ekspress modeline başladık. Dünyada örneği görülmedik şekilde 250 şubeye yaklaştık. Zirveye insanlar kolay gelebiliyor. Ama zirvede kalabilmek çok zor. Bu tür başarılar ortaya çıkıyor. Sabun köpüğü kaybolup gidebiliyor. Zirvede kalabilmek adına ekibimizle beraber ciddi çaba sarf ediyoruz. Döner işinde de yeni atılımlar yapıyoruz. Kaliteyi, standart hale getirebilmek için her şubemizde aynı lezzette döner yiyebilmeniz adına ciddi çalışmalara başladık. İnşallah bu yıl sonu itibariyle dönerimiz tek elden çıkacak. Kalite standart hale gelmiş olacak. Etlekmek işi farklı bir iş. Sonuçta ilaçla zehrin arasındaki fark dozajıdır. En ufak bir ayrıntı lezzetin düşmesine neden olur. Kaldı ki, burada biz sadece etlekmek satıyoruz. Bir menü oluşturduk. Tek ürün satıyorsanız kaliteniz 10 üzerinden 9’un altına düşmeyecek. Bu standardı franchisingte sağlayabilir miyiz ona zamanla bakacağız. Böyle bir standart sağlarsak, ana gayemiz zaten bu lezzeti Türkiye’nin her köşesinde tanıtmak. Daha sonra da bunu dünyaya taşımak istiyoruz” şeklinde konuştu.

ekrem-coskun-etlekmek-3-001.jpg

‘DÜNYADA BAŞARIYI HEDEFLİYORUZ’

Hedeflerinin Türkiye’de yaşadıkları başarıyı dünya çapında da yakalamak olduğunu kaydeden Ekrem Coşkun, “Etlekmeğin başkentinde başarılı olduk. Türkiye’de de iyi noktadayız ve inşallah daha da iyi noktalara geleceğiz. Fakat kökleşebilmek için dünyada başarılı olmamız lazım. İnşallah Ekrem Coşkun ailesinin ana hedeflerinden birisi de öncelikle Avrupa’da ardından da dünyada başarılı olabilmektir. Bunu yaptığımız zaman, küresel anlamda iyi bir marka oluşturduğumuzda az da olsa oldum diyebiliriz” dedi.

‘TEK SEVDAMIZ KONYASPOR’

‘Biz Konyaspor’un hamurunda da çamurunda da varız’ diyen Ekrem Coşkun, “İnşallah Rabbim takımımıza başarılı olmayı vesile kılsın. Fakat başarılar gelip geçicidir. Türkiye’de futbolun kurtuluş reçetesi altyapıdadır. Bu proje için de en uygun şehir Konya’dır. Böyle bir bakanımız böyle bir belediye başkanımız varken inşallah bu projeyi de hayata geçireceğiz. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu başkanın da dediği gibi, 3 günlük dünyada fırıldak olmaya gerek yok. Açken 500 kilo döneri yiyecek gibi olursunuz. Ekmek arası 100 gramı yediğiniz zaman her şey bitiyor. Bu şehirde kazanıyorsak, sağlımızla yaşarken bu şehir için harcayacağız. Konya’mıza istihdam sağlayıp faydalı olmaya çalışacağız. Yat, villa peşinde değiliz. Tek sevdamız Konyaspor. İnşallah rabbim verdikçe biz de Konyaspor’umuza harcayacağız.” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ