Elazığ depreminde o an böyle fotoğraflandı! Hatun Teyze'ye yardım eli

Elazığ'da meydana gelen son dakika depremi ile ilgili gelişmeler sürüyor. Tüm Türkiye'yi sarsan son dakika depremi Kandilli Rasathanesi tarafından 6.5 şiddetinde, AFAD'ın ise 6.8 şiddetinde olarak duyuruldu.
Elazığ depreminde o an böyle fotoğraflandı! Hatun Teyze'ye yardım eli

Elazığ'da meydana gelen son dakika depremi ile ilgili gelişmeler sürüyor. Tüm Türkiye'yi sarsan son dakika depremi Kandilli Rasathanesi tarafından 6.5 şiddetinde, AFAD'ın ise 6.8 şiddetinde olarak duyuruldu. Konuyla ilgili olarak arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, yetkililer de olay yerinde incelemelerine devam ediyor. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom, Elazığ'daki deprem sonrasında bölgede yaşayan vatandaşlara ücretsiz internet ve konuşma tanımladıklarını açıkladı.

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından kurtarma görüntüleri gelmeye devam ediyor

Elazığ'da bir kurtarma görevlisi, enkaz altındaki Hatun Yamış adlı kadına yardım elini böyle uzattı. Hatun Teyze hafif yaralı şekilde kurtarıldı.

Hatun Yamış çok hassas bir çalışma sonrası enkazdan çıkarılması kurtarma ekiplerine büyük umut oldu. Elazığ'da meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

SESSİZLİK ÇAĞRISI 

Arama kurtarma ekiplerinin teknolojik imkanlardan yararlanarak birkaç noktada sürdürdüğü çalışmaları yüzlerce Elazığlı da yakından takip ediyor.

Çoğu gözyaşı döken akraba veya tanıdıklarından güzel haber bekleyen vatandaşlar, zaman zaman ekiplere de destek veriyor.

Arama yapılan enkaz bölgesinde bazı noktalarda sinyal alınması için alanda sessizlik oluşması isteniyor ve sinyal alınan bölgelerde aramalar yoğunlaştırılıyor.

Enkaz altında kaç kişinin olduğuna dair net bir bilgi bulunmazken, ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

EKİPLER ZAMANLA YARIŞIYOR 

Merkez üssü Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremde, Elazığ’ın Mustafa Paşa Mahallesi'nde bulunan 2 apartman yıkıldı. Birbirine yakın noktadaki 2 bölgede meydana gelen çökme sonrası arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışma başlattı. Mustafa Paşa Mahallesi'nde aralarında 50-60 metre mesafedeki iki binanın yıkılmasının ardından bölgeye ekipler sevk edildi.

Gece saatlerinden itibaren enkaz altında çalışma başlatan ekipler, sürdürdükleri çalışmalarda 2'si hayatını kaybetmiş 8 kişiye ulaştı. Enkaz altından kurtarılan yaralılar ise ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Arama kurtarma ekiplerinin teknolojik imkanlardan yararlanarak birkaç noktada sürdürdüğü çalışmaları yüzlerce Elazığlı da yakından takip ediyor. Çoğu gözyaşı döken akraba veya tanıdıklarından güzel haber bekleyen vatandaşlar, zaman zaman ekiplere de destek veriyor. Arama yapılan enkaz bölgesinde bazı noktalarda sinyal alınması için alanda sessizlik oluşması isteniyor ve sinyal alınan bölgelerde aramalar yoğunlaştırılıyor. Enkaz altında kaç kişinin olduğuna dair net bir bilgi bulunmazken, ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Milliyet