Elektrik ve doğal gazda indirim

Son Dakika Haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nisan ayından itibaren elektrikte tüm abone gruplarında yüzde 15; sanayicilerin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğal gaz tarifesinde yüzde 20 indirim yapılacağını bildirdi.
Elektrik ve doğal gazda indirim

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bu yıl belediyelerimizin ve STK'larımızın Ramazan'a mahsus programlarını deprem bölgesinde yoğunlaştırdığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Biz de depremin ilk gününden beri, şehirlerimize ve insanlarımızın yanlarına gidiyoruz. Hem kalıcı konutların temelini atıyor hem de iftarda depremzedelerimizle hasbihal ediyoruz.

erdogan-2.jpg

ASLA AKLIMIZDAN ÇIKARMAYACAĞIZ

Ramazan Bayramı'nın ardından seçim gününe kadar il ziyaretleri başlayacak. Sınırlı vakitte en fazla ilimizi ziyaret ederken vatandaşlarımızla kucaklaşmayı hedefliyoruz. Seçim süreci sebebiyle değişen gündemin, şehirlerin durumunu, destek çalışmalarını, kalıcı konut projelerinin unutturulmasına izin vermeyeceğiz. Bizim elimiz hep bölgede olacak. Her bir insanımızın üzüntüsünü asla aklımızdan çıkarmayacağız.

aa-20230329-30709770-30709763-ak-parti-tbmm-grup-toplantisi.jpg

TOGG 170 BİN ÜZERİNDE SİPARİŞ ALDI

Pazartesi günü TOGG yöneticileri misafirimiz olacak. Yapamazsınız dedikleri, atmadık çamur bırakmadıkları TOGG 177 bin üzerinde sipariş aldı. Bu milletimizin yerli otomobilimize sahip çıktığını gösteriyor.

MÜJDELERİMİZ OLACAK

Önümüzdeki ay Hürjet'ten Anadolu gemisine kadar savunma sanayi projelerini paylaşacağız. Arife günü Karadeniz gazının Filyos'a getirilmesi törenini yaparken müjdelerimiz de olacak.

erdogan-3.jpg

ELEKTRİKTE YÜZDE 15 İNDİRİM

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un fabrikasının açılış töreninde, üretilecek ilk Togg'a talip olduğunu söylediğini anımsatarak, 3 Nisan Pazartesi günü aracını teslim alacağını belirtti.

Gelecek ay Hürjet'ten Anadolu Gemisi'ne kadar pek çok önemli savunma sanayi projesinin sevincini milletle paylaşacaklarını ifade eden Erdoğan, "Arife günü Karadeniz gazının Filyos İşleme Tesisi'ne getirilmesi törenini yaparken milletimize çok güzel müjdelerimiz de olacak. Böylece Enerji Bakanlığımızın azimli gayretiyle, arama ve sondaj gemilerimizin geceli gündüzlü çalışmasıyla, on binlerce personelimizin emekleriyle iki bayramı bir arada yaşayacağız." diye konuştu.

Şimdiden iki ayrı müjdeyi milletle paylaşmak istediğini aktaran Erdoğan, "Birincisi; elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indireme gidiyoruz. İkincisi; sanayicilerimizin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğal gaz tarifesinde, nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

BİN YENİ MADENCİ ALACAĞIZ

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla Türkiye'yi büyütme hedefine katkı veren sanayicileri desteklemek için ne gerekiyorsa yerine getirmeyi sürdüreceklerini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Akkuyu'daki nükleer güç santralimize 27 Nisan'da yakıt yükleyerek resmen nükleer tesis statüsü kazandıracağız. Hazır müjdelere başlamışken madencilerimize güzel bir haberimiz var; biliyorsunuz kamuya ve özel sektöre ait ocaklarda görev yapan 10 bin madencimiz deprem bölgesinde canla başla çalışarak milletimizin gönlünü kazandı. Türkiye Taşkömürü Kurumuna 1000 yeni madenci alarak hem madencilerimize olan şükranımızı ifade edeceğiz hem de üretimi arttırarak ekonomimize katkı sağlayacağız."

Madencilerimize güzel bir haberimiz var. Kamuya ve özel sektöre de görev yapan 11 bin madencimiz deprem bölgesinde çalışarak milletimizin gönlünü aldı. Bin yeni madenci alacağız. Diğer alanlarda da diğer atacağımız adımlar bunlar: Ankara-Sivas hızlı tren hattında seferlerin başlama heyecanını hemşerilerimizle beraber yaşayacağız.

GÜVENLİK KORUCULARINA MÜJDE

Güvenlik korucularımıza da müjdemiz olacak. Emekli maaşlarının alt sınırını 7 bin 500 liraya yükselten düzenlemeden 42 bin güvenlik korucumuzun da istifade etmesi sağlıyoruz. Bu ülkede her kesimin refahını artırma yanında hak ve özgürlüklerine kavuşturan, herkesi bağrına basan biz olduk.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARI BELLİ OLDU

14 Mayıs'ta 20 yıllık eser ve hizmetlerimizle kayıpların telafisi kararlılığıyla milletimizden bir kez daha destek isteyeceğiz. Seçim süreci 10 Mart'ta aldığımız seçimlerin yenilenmesi kararından sonra YSK'nın belirlediği usullere göre ilerliyor. Önceki gün itibariyle cumhurbaşkanı adayları belli oldu. YSK açıklamasına göre 4 cumhurbaşkanı adayı bulunuyor. Bu gelişmenin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah bu sürecin sonundan milletin iradesi yine galip gelecek. Bir kumar masası olan, kavgadan kaostan başka bir vaatleri olamayan 7'li koalisyon siyasi mevta olacaktır.

HAKKIMIZI YEDİRMEYECEĞİZ

Mitinglerimizde yüksek sesli müzik kullanmayacağız. Biz kendi hassasiyetimizden taviz vermeyeceğiz. Çıkar sağlama peşinde koşanlara itibar etmeyeceğiz. Her platformda doğruları konuşmaktan çekinmeyeceğiz. Hakkımızı kimseye yedirmeyeceğiz. Asaletimizi koruyacak, aklın, vicdanın rehberliğinden asla sapmayacağız. Muhataplarımızın bizi kendi çukurlarına çekmesine izin vermeyeceğiz.

Etiketler :