Elif teyze deprem anında tespih çeker kurtarılmayı bekledi: Allah’ım sana teslimim

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler sırasında Malatya’nın Akçadağ ilçesindeki evinde yakalanan 73 yaşındaki Elif teyze, iki bacağı olduğu için evden çıkamadı. Deprem anında tespih çekerek kurtarılmayı beklediğini söyleyen Elif teyze, "Daha sonra eşim ve sağlık ekipleri gelerek beni kurtardı. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” dedi.
Elif teyze deprem anında tespih çeker kurtarılmayı bekledi: Allah’ım sana teslimim

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinde bilanço günler ve saatler geçtikçe ağırlaşıyor. Türkiye'yi hüzne boğan felakette 10 ilde binlerce bina tuzla buz oldu. Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından enkaza dönen binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Depremlere Malatya'nın Akçadağ ilçesi Aktepe Mahallesi’nde bulunan 4’üncü kattaki evinde eşi Aliseydi Çağlar ile birlikte yakalanan 73 yaşındaki Elif teyze, iki bacağının da protezli olması nedeniyle evinden çıkamadı.

SAĞLIK EKİPLERİ EVİNDEN ALIP, HASTANEYE GÖTÜRDÜ

Eşinin dışarı çıkarak yardım istediği Elif Çağlar, evde kaldığı sürede tespih çekerek kurtarılmayı bekledi. Depremden sonra sağlık ekipleri tarafından evinden alınan Elif teyze, kaldırıldığı Akçadağ Şehit Gökhan Devlet Hastanesi’nde gözlem altına alındı.

"ALLAH'IM SANA TESLİMİM' DİYEREK KURTARILMAYI BEKLEDİM"

Eşi ve kendisinin sağlık durumunun iyi olduğunu anlatan Elif Çağlar, ”İlk ve ikinci depremde de yerimden kalkamadım. Oturarak tespihimi çekerek, 'Allah’ım sana teslimim' diyerek kurtarılmayı bekledim. Daha sonra eşim ve sağlık ekipleri gelerek beni kurtardı. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” diye konuştu.

Etiketler :