Emanet botla zirveye çıktılar, yeni hedef dünya şampiyonluğu

- Türkiye şampiyonu Dalaman Sarsala Spor Kulübü Rafting Takımı, haziranda Tunceli'de yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor- Geçen yıl eylül ayında Van'ın Çatak ilçesinde ilk kez düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda katıldıkları emanet botla şampiyon o
Emanet botla zirveye çıktılar, yeni hedef dünya şampiyonluğu


MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Geçen yıl eylül ayında Van'ın Çatak ilçesinde ilk kez düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası'nda katıldıkları emanet botla şampiyon olan Dalaman Sarsala Spor Kulübü Rafting Takımı, haziran ayında Tunceli'de yapılacak Dünya Şampiyonası için de iddialı.

Türkiye'nin en iyi rafting rotalarından biri olan Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Dalaman Çayı rafting parkuru, her yıl adrenalin tutkunu yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

Akdeniz ve Ege bölgesindeki turistik yörelere yakınlığı nedeniyle, yerli ve yabancı turistlerce ilgi gören Dalaman Çayı'nda yıl boyu rafting yapılabiliyor. Yaklaşık 9 kilometre süren rafting turu, zorluk derecesiyle de her yaş grubundan tatilcinin ilgisini çekiyor.

Emanet botla Türkiye şampiyonu olan Dalaman Sarsala Spor Kulübünün sporcuları da ısınma hareketlerinin ardından yelek ve kasklarını giyerek Dalaman Çayı'nın azgın sularında haftanın 6 günü kürek çekerek şampiyonaya hazırlanıyor.

Dalaman Sarsala Spor Kulübü Başkanı Saniye Uyar Kırık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl ağustos ayında 7 üye ile kulübü kurduklarını, 20 gün sonra da sporcuların ısrarı üzerine malzemeleri olmamasına rağmen Van'ın Çatak ilçesindeki Türkiye Şampiyonası'na katıldıklarını söyledi.

Şampiyonaya katılmak için çok düşündüklerini hatırlatan Kırık, "Yarışacak botumuz ve hiçbir malzememiz yoktu. Sporcularımın ısrarı üzerine yarışlara katıldık. Çatak ve Palu Belediyesinden aldığımız emanet botlarla yarıştık ve Türkiye şampiyonu olduk. Daha sonra Kahramanmaraş'ta da derece elde ettik." diye konuştu.


- Sosyal medyadan seslerini duyurdular, yardım geldi


Başarıların ardından sosyal medya üzerinden seslerini duyurduklarını ve yardımların geldiğini anlatan Kırık, "Malzemelerimizin gelmesiyle Tunceli'de milli takım seçmelerine katıldık. Burada da Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme hakkı kazandık. Önümüzdeki ay yapılacak şampiyonada gençlerimiz milli takım formasını giyecek ve ülkemizi temsil edecek." şeklinde konuştu.

Kırık, Dünya Şampiyonası'nda iyi bir derece elde edebilmek için haftanın 6 günü Dalaman Çayı'nın azgın sularında çalıştıklarını anlattı.

Dalaman'ın rafting ile anılmasını sağlamak istediklerini vurgulayan Kırık, şu an hayırseverler sayesinde 3 botlarının bulunduğunu, ancak şampiyona için karbon küreklere ihtiyaçlarının olduğunu ve bu konuda destek beklediklerini dile getirdi.


- Sporcuların görüşleri


Milli sporcu Metin Can Babuç, şampiyona öncesi haftanın 6 günü antrenman yaptıklarını kaydetti.

Amaçlarının şampiyonada derece elde etmek olduğunu belirten Metin Can, "Takım olarak çok iyi hazırlanıyoruz. İnşallah iyi bir derece alacağız. Takımımıza güveniyorum. Rafting takım sporu ve biz iyi bir takımız." diye konuştu.

Sporculardan Eda Avcı ise 1,5 yıldır rafting yaptığını, her türlü imkansızlıklara rağmen spor yapmayı çok sevdiğini söyledi.

Raftingin, önceleri sadece turizm amaçlı yapıldığını bildiğini söyleyen Eda, "Çok fazla çalıştık, çaba gösterdik ve tüm yokluklara rağmen Türkiye şampiyonu olduk. Artık hedeflerimizi daha da yükselttik. Rafting güce dayalı bir spor olduğu için ilk zamanlarda biraz zorlandım ama artık alıştım." diye konuştu.

Sporculardan Kenan Yılmaz da hedeflerinin dünya şampiyonluğu olduğunu kaydetti.

Hocalarının desteği ile 6 gün azimle çalışma yürüttüklerini vurgulayan Kenan, "Dünya şampiyonasında hedefimiz birincilik. Kondisyona dayalı bir spor ama şu an çok iyiyiz. 20 günlük bir kulüp iken Çatak'ta Türkiye şampiyonu olduk. Artık malzemelerimiz de var ve gözümüzü dünya şampiyonluğuna diktik." ifadelerini kullandı.

Kaynak: