Servet R. Çolak

Servet R. Çolak

Emeğimize sahip çıkın!

Emeğimize sahip çıkın!

‘Emeğiniz Emanetimizdir’ Bu slogan geçtiğimiz yıla kadar ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlarda adaylara verilen kalemlerde yazılıyordu. Bir yılı aşkın süredir bu kalemlerdeki slogan kalmıştı. Aslında güzel bir düşünceydi lakin kim uygun bulmadıysa bu yazıyı veya kimi rahatsız ettiyse artık kaldırmışlar…

Şahsen KPSS sınavlarında elimdeki kalemde bu yazıyı görünce biraz olsun rahatlama gelirdi.

Pazartesi gününden itibaren ülke gündemine bomba gibi düşen KPSS sorularının bazılarının Yediiklim Yayınevinin deneme kitaplarından olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi ve nihayetinde KPSS iptal edildi.

Şaibeler içeren bu sınav için gereken buydu ve en doğru kararın alınıp verildiğinden yanayım.

KPSS sınavlarına giren bir aday olarak ve aynı zamanda FETÖ’nün soru çaldığı tüm yılların mağduru olarak yazmak istiyorum.

2007 yılında liseden mezun oldum. Düz lise olduğu için üniversite okusan da okumasan da KPSS’ye girmem şart olan bir durumdayım. O zamanlar FETÖ, zirve dönemlerini yaşıyordu ve dersanecilik alanında Türkiye’de tekele ulaşmıştı.

Birçok arkadaş ve öğrenci çevresi terörist FETÖ’nün dersanelerine gider ve çevresine de buraya gelmeleri için telkinde bulunurlardı.

Kaç teklif geldiyse de benim cevabım hep bunlara sert oldu. Üstelik bu dersanelere giden bazı öğrenciler eğitim kampları adı altındaki ders çalışma süreçlerinde çözdükleri soruların aynısının KPSS’de çıktığını da belirtirlerdi.

Bugün 34, 35, 36 yaşında olup 2010’lu yıllarda KPSS’ye giren adayların çoğu bu duruma şahit olmuştur.

KPSS sorularının verildiğini sağır sultan bile duymuşken, milyonlarca genç FETÖ’den mağdur oldu, bazıları intihar etti, bazılarının hayatı çok kötüye gitti. Lakin 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından bu süreçte memur olanların incelenmesinde 2010 yılında KPSS’den memur oldukları ortaya çıktı. FETÖ ile bağlantısı olanlar itiraf da ettiler.

FETÖ yüzünden kariyer mağduru olduğum için bu itirafları dikkatlice okurdum. Birçok itiraf o dönemlerde duyduğum FETÖ’nün dersanelerine giden öğrencilerin anlattıklarıyla uyuşuyor. Bugün şaibeli KPSS sınavının iptal olmasıyla yüreğime su serpildi.

Çünkü yine bu dönem ben KPSS sınavına girdim. Soruların aynısının yayınlandığını görünce kendimi kimsesiz gibi hissettim. Benim gibi binlerce KPSS’ye giren adaylar da aynı hissiyatı hissettiler. Emeklerimiz çalındı, birileri hiç etti emeklerimizi derken, şükür ki sınav iptal oldu. Eğer bu sınav iptal olmasaydı, binlerce genç devlete küsecekti, soruları çalanlara büyük bir kin duyacaktı.

KPSS’ye giren bir aday olarak bir tek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yürekten teşekkür ediyorum.

Eminim ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘detaylı inceleyin’ emrinden sonra bu skandal bitirildi.

Eminim ki Cumhurbaşkanı Erdoğan olmasaydı, ÖSYM’nin yaptığı ‘İddialar asılsız’ açıklamasıyla olayın üstü kapatılacaktı. Emeklerimizi koruyan Cumhurbaşkanı oldu. Sorumlular ortadan kayboldu.

İnşallah böyle ve buna benzer bir durum asla yaşanmaz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Servet R. Çolak Arşivi
SON YAZILAR