Emekli maaşı zammı belli oluyor! Kurban bayramı öncesi çifte sevinç!

Emekli maaşı zammı milyonlarca emekli tarafından merak ediliyor. Emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Emekli maaşı zammı ne zaman belli olur?
Emekli maaşı zammı belli oluyor! Kurban bayramı öncesi çifte sevinç!

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimden önce emekli vatandaşların 5 bin 500 lira olan maaşının 7 bin 500 liraya yükseltildiğini duyurmuştu. En düşük emekli maaşının artmasının ardından her bayram emekli vatandaşlara ödenen byram ikramiyesi ise bin 100 liradan 2 bin liraya çıkartılmıştı.

Emekli maaşı zammı ne kadar olacak, sorusu Temmuz ayından sonra belli olacak yeni maaşlar öncesinde en çok merak edilen konulardan biri haline geldi. Milyonlarca emekli vatandaşın gözü kulağı emekli maaşına yönelik gelecek zam açıklamasında. Peki, emekli maaşı zammı ne zaman belli olacak?

EMEKLİ MAAŞLARINA %60 ZAM GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi yeniden kazanmasının ardından milyonlarca emeklinin gözü kulağı yeni kabinin açıklanmasında ardından da TBMM'nin göreve başlamasında. Bugün TBMM'de yeni milletvekilleri Yemin edecek. Yemin töreni sonrasında yeni yasama dönemine başlamış olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yarın yemin etmesi bekleniyor. Yeni cumhurbaşkanlığı kabinesinin yarın veya Pazartesi açıklanması beklenirken kabinenin hemen ardından milyonlarca vatandaşı ilgilendiren zam görüşmeleri başlayacak.

Sonrasında ise hem kabine hem de TBMM yoğun bir mesai içine girecek. Çünkü artık Temmuz ayı için geri sayım başladı. Bir yandan da kurban bayramı adım adım yaklaşıyor. O sebeple de bir an önce maaş zamları konusunda adım atılması gerekiyor. İlk adım emekli maaşları ve emekli bayram ikramiyesi için olacak. En düşük emekli maaşının 10.000 TL'ye yükselmesi Bayram ikramiyesinin 3000 TL olması ve emekli maaşlarına %60 zam gelmesi gündemde.

Etiketler :