Emeklilere bayram müjdesi! İkramiyelere zam geliyor: İşte yeni rakam

Temmuz ayında asgari ücretliler ve memurları rahatlatacak adımlar atmaya hazırlanan hükümet, emeklileri de unutmuyor. Ramazan Bayramı'nda 2 bin TL'ye çıkarılan emekli ikramiyelerine Kurban Bayramı öncesi yeni bir zam daha gelecek.
Emeklilere bayram müjdesi! İkramiyelere zam geliyor: İşte yeni rakam

Milyonlarca emekliye Kurban Bayramı öncesi büyük müjde yolda. Senede 2 kez dağıtılan bayram ikramiyelerine bir yılda ikinci kez zam geliyor.

Seçimlerin geride kalmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Türkiye Yüzyılı vizyonunu somutlaştıracak hamleler de peş peşe atılıyor.

EMEKLİLER UNUTULMAYACAK

Asgari ücret ve memurları enflasyona ezdirmemekte kararlı olan hükümet, onların maaşlarında iyileştirme yaparken emeklileri de ihmal etmeyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesi yaptığı açıklamalarda emekli ikramiyelerini daha da yukarı çıkarmanın hesabı içinde olduklarını belirtmişti.

6 aylık enflasyona göre temmuz ayında zam alacak olan milyonlarca emekli, bir yandan da gözünü bayram ikramiyesine çevirmiş durumda.

Geçen yıl 1100 TL olarak ödenen bayram ikramiyelerine Ramazan Bayramı öncesi yüzde 82zam yapılmış ve ikramiye tutarı 2 bin TL'ye çıkarıldı.

BAYRAMDAN ÖNCE HESAPLARDA

Sabah gazetesinin aktardığı habere göre; hükümet, emekli maaşları ve bayram ikramiyesini Kurban Bayramı'ndan önce vatandaşların hesabına yatıracak.

EYT'LİLERE ÇİFTE İKRAMİYE MÜJDESİ

Mart ayında emeklilik için başvuruda bulunan ancak henüz işlemleri bitmeyen EYT'liler, hak sahipleri oldukları için hem Ramazan hem de Kurban Bayramı'nda alamadıkları ikramiyelere gecikmeli de olsa kavuşacak.

EYT'liler maaşları bağlandıktan sonra 2 bayram ikramiyesini toplu şekilde hesabında görecek.

EMEKLİ İKRAMİYESİNE ZAM

28 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde idrak edilecek Kurban Bayramı öncesi emeklileri sevindirecek gelişme yaşandı. Söz konusu ikramiyelerin 2 bin 500 ila 3 bin Türk Lirası bandına yükseltileceği öğrenildi.

Etiketler :