Emeklinin beklediği ek zam yolda!

Ekim ayında emekliye ek zam ve Cumhuriyet ikramiyesi konusunda detaylar netleşecek. Ocak 2024'te emekli zammı için de memur zam oranının referans olması bekleniyor.
Emeklinin beklediği ek zam yolda!

EMEKLİYE ZAM DÜZENLEMESİ GELİYOR

Erdoğan, emekli zammı için bütçe çalışmaları meyvelerini verdikçe bu adımların atılacağını ifade etti ve tarih olarak da yıl sonuna kadar düzenlemenin yapılacağını açıkladı.

TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI BELLİ OLDU

Hakem heyetinin açıkladığı toplu sözleşme zam oranları şöyle gerçekleşti:

2024 yılının ilk yarısı için yüzde 15, ikinci yarısı için yüzde 10

2025 yılının ilk yarısı için yüzde 6, ikinci yarısı için yüzde 5

MEMUR ZAMMI 8,4 MİLYON VATANDAŞI İLGİLENDİRİYOR

Bilindiği üzere 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gibi sosyal destek ödemeleri doğrudan memur zammı ile belirleniyor. Emekliye, memur zammının altında kalmayacak şekilde zam yapılacak. Hükümetin son toplu sözleşme zammı ve enflasyon beklentisiyle hesaplanan fark dikkate alındığında Ocak 2024 memur zammı yüzde 45 civarında olacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ KAÇ LİRA OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği tüm emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilmesi düşünülüyor. Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar da devam ediyor. İlk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği öğrenildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL'Yİ BULABİLİR

En düşük emekli maaşı konusunda ara zam için çalışmalar devam ediyor. Ekim ayı başında Meclis'in açılmasıyla detaylar netleşecek. En düşük emekli maaşının hazine desteği ile 10 bin TL'ye çıkarılması bekleniyor. •SELÇUK ÖZKAN

Etiketler :