Emekliye yüzde 45 zam! 3 formül ile maaşlar tavan yapacak! Kademeli zam kapıda

Milyonlarca emekli Temmuz ayında yapılacak olan ara zamma gözünü çevirmiş durumda. TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon oranları sonrasında zamlı maaşlar netleşmiş olacak. Merkez Bankası tarafından açıklanan katılımcılar anketi sonrasında rakamlar netleşmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarına refah payı ekleneceği ve enflasyona ezilmeyecek bir zam olacağı müjdesini vermişti..
Emekliye yüzde 45 zam! 3 formül ile maaşlar tavan yapacak! Kademeli zam kapıda

Emekli maaşında yeni düzenlemeler yakından takip ediliyor. Haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından maaşlara yapılacak zam oranı netleşmiş olacak. Emekli vatandaşlar Temmuz ayında ara zamma ilişkin detayları arama motorlarında araştırmaya başladı.

REFAH PAYI EKLENECEK

Merkez Bankası'nın açıkladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde de Haziran ayı enflasyon tahmini yüzde 2.81 olarak yer aldı. Bu tahmine göre ilk 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 18.49 olarak gerçekleşecek. Kesin oran Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 5 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verileriyle belli olacak. Ancak artış bununla sınırlı olmayacak. Enflasyon artışına Ocak ayındaki gibi bir refah payı eklenmesi gündemde.

KADEMELİ ZAM GÜNDEMDE

İlk 6 aylık enflasyon oranındaki Temmuz zammı, eklenecek refah fayı ile artırılacak. 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alanlara yönelik yapılacak kademeli zam da bu kapsamda değerlendirilecek. Aylık miktarına göre farklı zam oranları masada. Burada yüzde 30 ile 45 arasında zam formülü dile getiriliyor.

Etiketler :