Emin, güvenilir mahalle: Çataltömek
Çataltömek Mahallesi'nin son yıllarda büyük bir gelişim gösterdiğini ifade eden mahalle muhtarı Seyit Pala, Çataltömek Mahallesinin Karatay'ın örnek gösterilecek mahallelerinden biri olduğunu söyledi.
Karatay İlçesindeki mahalle tanıtımlarına bu hafta Çataltömek Mahallesi ile devam ediyoruz. Çataltömek mahallesine hizmet etmek için göreve geldiğini söyleyen Çataltömek Mahallesi Muhtarı ve Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Seyit Pala,“1968 yılında şu anda muhtarı olduğum Çataltömek mahallesinde doğdum. 20-25 yıl öncesine kadar Çataltömek köhne bir mahalleydi. Büyükşehir Belediyesinde Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan emekli oldum. Daha önce belediyede çalışmış olmanın muhtarlık görevinde çok büyük faydalarını gördüm. Mahallemizin bir önceki muhtarı rahmetli olunca görev bize düştü. Mahallemizin yaklaşık 1100 hanesi ve 6 bin nüfusu vardır. 2500 civarında da bir seçmen sayımız bulunmaktadır. Son seçimde yüzde 92 oy aldım. Çok yüksek gibi görünse de bu oyu az görüyorum. Çünkü çok daha yüksek oy alan mahallelerimiz de var. Mahallemizin siyasi görüşleri hemen hemen aynıdır. Çataltömek güvenli bir mahalledir. Hırsızlık olayları kolay kolay olmaz. 2014 yılında yapılan seçimle de iş başına geldik. Mahalleme de bana bu görevi layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum. Mahallemize hizmet için geldik. Zaten mahalle muhtarlığının başka bir amacı da yoktur. Maaş için yapılan bir iş değildir. Zaten aldığımız maaş da gelen gidenlere ikramlarla kalmıyor. Burada tek amaç hizmettir.” dedi.
“MAHALLEMİZ GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR”
Çataltömek mahallesinin hızla gelişen bir mahalle olduğunu aktaran Pala, “Göreve geldiğimde mahallemizde yeni yeni yapılanma olduğunda birçok eksiklik bulunuyordu. Doğalgaz ve elektrik gibi alt yapı sorunları mevcuttu. Büyük uğraşlar sonucunda seçildikten sonra bir yıl sonra yani 2015 yılında mahallemize doğalgazı getirdik. 2015 yılının kış aylarında kullananlar da oldu. Zaten mahallelinin isteği de bu yöndeydi. Seçimlerde 4 muhtar adayı vardı. Mahallemizin sakinleri de doğal gazı kim getirecekse o göreve geldin dediler. Doğal gaz ile birlikte binalara ısı yalıtımı ihtiyacı ortaya çıktı. Şu anda mahallemizde sadece iki bina hariç tüm binaların ısı yalıtımı yapıldı. Binalar yenilenince hepsinin bahçe duvarları da yapıldı. Mahallemiz bu şekilde aşama aşama düzenli bir hale geldi. Mahallemizin çehresi değişmeye de başladı. Bu binalarda yaşayan insanların da kalitesini arttırdı. Binaların değerlerinde bir artış oldu. Mahallemiz sürekli bir gelişme içinde bulunuyor. Mahallemizin nüfusunun 5 sene içinde iki katından daha fazla bir artış göstererek 15 bini bulacağını tahmin ediyorum.” şeklinde konuştu.
“ÇOK ŞANSLI BİR MAHALLE MUHTARIYIM”
Çataltömek mahallesinde kendi döneminde gerçekleştirilen yatırımlar hakkında da bilgi veren Pala, “Mahallemizde bir ilkokul eksikliği vardı. Çocuklarımız iki kilometre uzaklıktaki okula gitmek zorunda kalıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle yaptığımız istişareler sonucunda hayırsever bir vatandaşımız vesilesiyle mahallemize bir ilkokul kazandırdık. Gerçekten modern, son teknolojinin olduğu bir okul oldu. Bu eğitim öğretim döneminde de öğrenciler eğitim görmeye başladılar. Karatay Belediyemiz de okulun bahçesine çok güzel bir çevre düzenlemesi yaptı. Bu vesileyle ham hayırsever vatandaşımıza hem de Karatay Belediye Başkanımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimde mahalle sınırlarımız içinde 3 tane camimiz vardı. Bir tanesinin de inşaatı devam etmekteydi. Bir hayırseverimizin yine desteğiyle cami inşaatımızı tamamladık. Bunun dışında yine bir hayırsever vatandaşımız da bir Kur’an Kursu yaptırdı. Bu anlamda gerçekten çok şanslı bir mahalle muhtarıyım. Hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Mahallemize ayrıca bir lise kazandırmak için çalışıyoruz. Binanın yeri belirlendi, zemin etüdü yapıldı. Bu yıl içerisinde de lisemizin inşaatının tamamlanmasını bekliyoruz. Mahallemizin sınırlarının hemen dışına da Şehir Hastanesi inşaatı devam ediyor. Mahallemize bu hastanenin çok büyük katkıları olacaktır. Şu anda bile evlerin değerleri iki katına çıkmış durumda bulunuyor.” ifadelerini kullandı.
“DOĞALGAZ SIKINTISININ ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ”
Mahallerindeki doğalgaz problemini tam olarak çözemediklerinden de yakınan Pala, “Mahallemizin doğalgaz alt yapısı anlamında bir takım sıkıntıları bulunuyor. Mahallemizdeki konutlara doğal gaz getirebilmek için çok uğraştık. Belirli yerlere yeniden hat çektik. Zamanında daha büyük bir hat döşenmiş olsaydı bu sorunlar yaşanmayabilirdi. 2017 yılında istediğimiz hat çalışması daha düşünülüyormuş. Bu çalışmanın hızlandırılmasını istiyoruz. Mahallelimiz özellikle doğal gaz konusunda mağduriyet yaşıyor. MEDAŞ’tan bu noktada bir sıkıntımız yok ancak aynı şeyi ENERYA için maalesef söyleyemeyeceğim. Hatta MEDAŞ bize özel bir muhtarlık istedi açtı ve buraya yazdığımız sorunlarla da ilgileniliyor. ”dedi.
CUMHURBAŞKANIMIZIN VERDİĞİ DEĞERDEN ÇOK MEMNUNUZ
Yerel yönetimlerde muhtarlıkların çok önemli bir yerinin olduğuna dikkati çeken ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği değerden çok memnun olduklarını dile getiren Pala, “Yerel yönetimde taban muhtarlıklardır. Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde tabanla tavan bir araya geliyor. Kendisi tabanın fikirlerini çok önemsiyor. Muhtarları da Beştepe’ye davet etmesinden ben de büyük gurur duyuyorum. Şu ana kadar bana bir davet gelmedi ancak en kısa zamanda bekliyorum. Eskiden de muhtarlar ve muhtarlık değerliydi ancak bu kadar değildi. Bunda da tabi Cumhurbaşkanımızın büyük payı var. Böylece bizim de işlerimiz kolaylaşmış oluyor. Karatay Belediye Başkanımız Mehmet Hançerli ile çok iyi bir diyaloğumuz var. Derneğimize de sürekli gelir, görüşürüz, istişare ederiz. Ayda bir toplantımız vardır. Sayın Hançerli bizi her zaman güler yüzle karşılar. Başkanımızın belediyecilikten gelmesi ve çok tecrübeli olmasının çok büyük avantajları var. Karatay’ın tüm mahallelerini karış karış bilen birisidir. Hizmetin nereye yapılacağını çok iyi bilir. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
.jpg)
İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ
Bakmadan Geçme