Emre Belözoğlu: ''Fenerbahçe her zaman zirveye oynar''

Fenerbahçe'nin kaptanı Emre Belözoğlu, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Emre, ''Hedefimiz Türkiye Kupası'nı kazanmak ligi de en üst yerde bitirmek.'' dedi.
Emre Belözoğlu: ''Fenerbahçe her zaman zirveye oynar''

Emre Belözoğlu koronavirüs süreci ile ilgili ''Dünya için ülkemiz için alışık olmadığımız bir süreç yaşıyoruz. Kolay birr süreç değil. Tüm meslek sahiplerine olduğu gibi futbolcular için de zorlukları var. Oyuncu grubu olarak bu süreci evimizde geçirip, çalışmalarımızı evde sürdürdük. Evdek, çalışmalar biter bitmaz sahada bireysel çalışmalarımız başladı. Önce bireysel, sonra ikişerli, üçerli ve yedişerli grupta çalışmalarımız oldu. İnşallah bu süreç bir an önce biter. Riva'daki çalışmalarımız için TFF'ye teşekkür ediyorum. Sağlık Kurulu'nun vermiş olduğu izolasyon kuralları burada da uygulanıyor. Kamp alanında bizimle beraber kim varsa herkese test yapılıyor.'' dedi.

''Sahanın içine girdiğimizde bir problem olacağını düşünmüyorum.''

''Futbol hayatımızın merkezi, Fenerbahçe gönlümüzdeki en büyük takım ama önceliğimiz tabii ki sağlık oldu. Futbol ikinci planda kaldı. Evimizde çalışmalara başladık, sonrasında kulübümüze konsantre olduk. Bu süreçte her insanın önceliği doğal olarak ailesi oluyor. Pandemi sürecinde ne varsa kulübümüz gerekeni yaptı. Sağlık Bakanlığı'na teşekkür etmek istiyorum. Herkes elinden gelen herşeyi yapmaya çalıştı. İlk defa 6-7 hafta sahadan uzak kaldık. Tatillerimiz bile maksimum 3-4 hafta oluyordu. Kolay olmayacak sahaya, maçlara dönmek. Herkes bilsin ki elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Takıma psikolojik ve fiziksel anlamda herkes elinden gelenin en iyisini yaptı. Bu süreç ciddi bir psikolojik süreç aynı zamanda. Herkes sahanın içinde çıktığı zaman herşeyi unutur. Sahanın içine girdiğimizde bir problem olacağını düşünmüyorum. İşin sosyal boyutu da var. Doğru zamanda doğru alanda olduğunda herkes futbol oynamak için heveslidir. Devletimizin ve Sağlık Bakanlığımızın verdiği her kararın arkasında olduğumuzu buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Mevlüt Erdinç'in eşi küçük bir rahatsızlık geçirdi, hastanede eşiyle kalması gerekiyordu. Biz onu 3-4 gün burada değil de Samandıra'da ağırlıyoruz. Normalde eşi hastalandı diye hastaneye giden bir oyuncu, döndüğünde takımdan ayrı kalmaz ama bunlara dikkat ediyoruz. Almanya'da bir futbolcu yere tükürdü diye hakem uyardı, bunlara alışık değiliz. Olabildiğinde kontrollü olacağız. Sosyal yaşamda bunun sıkıntısını herkes kadar yaşayabilir. Biz de kontrollü olmalıyız."

Emre Belözoğlu, teknik ekibe dahil olan Mehmet Aurelio ile ilgili ''Marco sayısız kupa kazandı formamız altında. Kendini Türk hisseden bu değerlere sahip önemli bir spor adamı. Kulübümüzün verdiği kararın isabetli olduğunu düşünüyorum.'' yorumunu yaptı.

 ''Fenerbahçe her zaman zirveye, kupaları kazanmaya oynar''

''Sahada çalışmak çok başka, sahaya çıktığımızda iki hafta zorlandık. Takımla çalışmaya başlayınca daha da zorlandık. Sezon başı kampında yaşadığımız zorluğu yaşıyoruz. Herkeste ağrılar var, saat 22:00'de odalardan ses kesiliyor." ifadelerini kullandı. Fenerbahçe her zaman zirveye, kupaları kazanmaya oynar, genlerinde bu vardır. Hedefimiz Türkiye Kupası'nı kazanmak ligi de en üst yerde bitirmek.''

Kaynak: TRT SPOR