En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 bin 500 TL olan emekli maaşlarının 7 bin 500 TL olduğunu söyledi.
En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir canlı yayında milyonlarca emeklinin beklediği müjdeli haberi açıkladı. Erdoğan, 5 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşı için yeni rakamı açıkladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7 BİN 500 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık. Açıklamak bana kaldı. En düşük emekli maaşı 7 bin 500'e çıktı. Buradan açıklıyorum" ifadelerini kullandı.

EMEKLİLER RAHAT NEFES ALACAK

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emekli maaşlarına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Ankara'da Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün ile görüşen Bakan Bilgin, emekli maaşları ve bayram ikramiyeleriyle ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi.

Toplantı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, enflasyonun etkisini ortadan kaldırmak için en düşük emekli aylığına yönelik çalışma yürüttüklerini söyledi.

"Emeklilere rahat nefes aldıracak bir düzenlemeyi ayrıntılı şekilde çalıştım. Bunu deprem bir müddet etkisiyle ertelenmiş oldu ama bu hafta içinde en geç önümüzdeki hafta bunu Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim" diyen Bakan Bilgin, "İnanıyorum ki emeklilerin beklediği onları daha rahat nefes alacak bugünkü tahribatın ekonomideki daha koruyacak önerilerimizin de Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirileceğini ümit ediyorum. Bu çalışma bütün emeklilerin hayatında ciddi bir rahatlama sağlayacaktır" dedi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ

Emekli bayram ikramiyesinin bu yıl bayramdan 1 hafta önce yatması bekleniyor. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 lirayken Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 bin 500 liraya yükseltti. Emekli bayram ikramiyesi için masada 2000-2500 TL olması konuşulurken yeniden yapılan zamla ne kadar olacağı merak konusu.

Etiketler :