En heyecanlı yarış Ereğli’de geçiyor; Adaylar bam bam vuruyor

31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala Ereğli’de 3 aday birbirlerine göndermeli sözler söylüyor, birbirlerini eleştiriyor ve taraftar kazanıyorlar.
En heyecanlı yarış Ereğli’de geçiyor; Adaylar bam bam vuruyor

AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Konya merkezde seçim heyecanı sadece AK Parti’de oluşurken Ereğli ilçesinde ise durum Konya merkezden tamamen farklı ilerliyor. Ereğli’de Cumhur İttifakının adayı Hüseyin Oprukçu, Yeniden Refah Partisi Adayı eski başkan Özkan Özgüven ve CHP’nin adayı Ümit Akpınar arasında kıyasıya yarış sürüyor. AK Parti’nin eski başkan Özkan Özgüven ile Mevcut Başkan Hüseyin Oprukçu arasında sık sık göndermeli propaganda sözleri ağızlardan çıkıyor. Özkan Özgüven bulduğu her fırsatta Oprukçu’yu eleştiriyor. Son olarak Yeniden Refah Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Özkan Özgüven Bulgurluk mahallesinde konuştu. “Ereğli’yi 2025 yılında il yapacağım demek Kayseri’ye deniz getireceğim demek gibi ucuz bir siyasettir.” Diye Özgüven bu vaadi veren Oprukçu’ya gönderme yaptı. Öte yandan Özgüven son olarak taraftarlarını artırırken ekibi de diğer partilerden istifaların kendisine katılımıyla iyice güçlendi.

OPRUKÇU DAĞ KÖYLERİNİ ARKASINA ALDI

Öte yandan mevcut başkan Hüseyin Oprukçu, Özkan Özgüven’i başkan olduğu dönemlerde yapmadığı vaatleri her defasında gündeme getiriyor. Oprukçu, dağ köylerinde taraftarlarını artırırken, Özgüven’in hakim olduğu ova köylerinde hakimiyet kurmak istiyor.

CHP ADAYINI UYANDIRDILAR

İki adaya göre daha ılımlı siyaset yürüten ve kemik yüzde 25’lik CHP oyunu artırmayı amaçlayan CHP’nin başkan adayı Ümit Akpınar son olaydan sonra adeta çılgına döndü. Geçtiğimiz gün Başkan Oprukçu tarafından düzenlenen “Birlik Gecesi’ne Özgüven hariç tüm başkan adayları çağırılmış, gelen adaylara da söz hakkı verilmemişti. Akpınar, sahnede çıkarak kendilerine söz hakkı verilmediğini eleştirerek geceyi terk etmişti. Akpınar, bu hareketinden sonra iyi bir çıkış yakaladı ve yarışta iddialı olduğunu ispatlayacak şekilde çalışmalara başladı.

Nitekim Ereğli’de üç aday arasında kıyasıya çekişmeli yarışta anketlere göre ise CHP önde, Cumhur adayı ikinci, Özkan Özgüven ise üçüncü sırada yer alıyor.

 Editör