Enflasyon 2.7 milyon memuru farktan etti
Haziran enflasyonun yüzde 0.31 artması nedeniyle, toplu sözleşme yapan 2.7 milyon memur 61-235 TL arasında alacağı enflasyon farkını alamayacak.
Her yıl temmuzda enflasyon farkı alan memurlar bu yıl toplu sözleşmeleri gereği almayacaklar. Bu da ilk altı aydaki yüzde 5.7 enflasyon nedeniyle memurların 61-235 TL zararda oldukları anlamına geliyor.
Enflasyonda haziranda beklentilerin üzerinde yüzde 0.31 artış gözlense de yıllık enflasyon yüzde 9.16'ya geriledi. Yıllık enflasyonda düşüş trendi beklenildiği gibi başladı ama hala yüksek seviyelerini koruyor. Enflasyondaki artış memur için ise kayıp oldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre altı aylık enflasyon yüzde 5.7'olarak belirlendi.
Altı aylık enlfasyon yüzde 5.7 olduğu ve ilk altı ayda memurların aldığı zam yüzde 3'ün altında kaldığı için kayıp en az yüzde 3. Böylece 2.7 milyon memur 61-235 TL arası enflasyon farkından oldu.
KAYNAK: Hürriyet
Bakmadan Geçme