Engelleri bakım yaparak aşıyor

Abisi Ali Kuyucu ile birlikte işlettikleri kuaför salonunda engellilere, down sendromlulara ve ihtiyaç sahiplerine umut olan Muharrem Kuyucu, Konya esnafına örnek olacak bir davranış sergiliyor.
Engelleri bakım  yaparak aşıyor

Abisi Ali Kuyucu ile birlikte işlettikleri kuaför salonunda engellilere, down sendromlulara ve ihtiyaç sahiplerine umut olan Muharrem Kuyucu, Konya esnafına örnek olacak bir davranış sergiliyor.

enegelli-icc.jpg

Muharrem Kuyucu Konya’da abisi Ali Kuyucu ile işlettikleri Saloon İzz Bayan Kuaförü’nde yardıma ihtiyacı olan Down Sendromlu ve engelli vatandaşların kişisel bakımlarını ve saç kesimlerini yapıyor. Pek çoğumuzun yapamadığını yapan Kuaför Muharrem Kuyucu alkışlanacak bir harekete imza attı. Yardıma ihtiyacı olan ailelerin ve şehit ailelerinin hiç çekinmeden kuaför salonunu gelebileceklerini söyleyen Kuyucu, hiçbir maddi talepte bulunmadığını ifade etti.

“DİĞER ESNAFLARLA İŞ BİRLİĞİ YAPABİLİRİZ”

Kuaföre gitmek isteyen ama parası olmadığı için gidemeyen insanların olduğunu belirten Kuyucu, “Parası olmadığı için kuaföre gidemeyen, hasta olan insanları düşünerek, yardıma ihtiyacı olan, down sendromlu veya herhangi bir engeli bulunan insanlara yardım etmek istediğim için böyle bir şey yapıyorum. Konya’daki esnaflarla bir iş birliği yapabiliriz. Böyle bir proje başlatılabilir. Mesela ben saçlarını keserim bir ayakkabı mağazası olan biri ayakkabı hediye edebilir. Ya da bir giyim mağazası kıyafet hediye edebilir, ben de saçlarını keserim. İnsanlara yardım etsek bu her şeye bedel olur.” diye aktardı.

eneglli-ic.jpg

“BAZI İNSANLAR GURUR YAPIYOR”

Haftada iki gün Down Sendromlu hastalanın saçlarını kesmek ve bakımlarını yapmak için yanlarına gittiğini kaydeden Kuyucu, “Yardım istediğim zaman onlara moral oluyor. Bende kendimi rahatlamış hissediyorum. En az 300 hasta ve yardıma ihtiyacı olan kişilerin saçına elim değmiştir. Ben gelsinler diye paylaşım yapıyorum ama bazı ihtiyacı olan insanlar gurur yaptığı için gelmiyor. Hiçbir şekilde gurur yapsınlar onların hepsini kardeşim gibi görüyorum” şeklinde konuştu.

“ŞEHİT AİLELERİ DE GELSİN”

Ücretsiz saç ve kişisel bakımlardan yararlanmak isteyen şehit ailelerine de çağrıda bulunan Kuyucu,” Şehit ailelerine ücretsiz saç ve kişisel bakım yapıyoruz diye kampanyalar yaptık ama gelmediler.  Gelmek isteyen şehit ailelerine her zaman kapımız açık. Kendi ailelerinin yeri gibi gelsinler.” dedi.  Kendi meslektaşlarına da seslenen Kuyucu, buradan diğer kuaför arkadaşlara da sesleniyorum. Gelin bu işi birlikte yapalım. Yardıma muhtaç insanlara yardım edelim. 3-5 saatimizi onlara ayırmakla bir şey kaybetmeyiz’ ifadelerini kullandı.

“HERŞEY PARA DEĞİL”

Her şeyin para olmadığına vurgu yapan Kuyucu şu ifadelere yer verdi:” Ben bu işi karşılık beklemeden yapıyorum. Ben bir kişiye bir iyilik yapıyorsam o kişinin bana Allah senden razı olsun demesi yeterli. Her şey para değildir. Aslında ben şehir şehir gezip insanlara yardım etmek istiyorum. Yetkililerin de bu konuda beni desteklemelerini istiyorum.”

“ENGEL VARSA SEVGİ YOKTUR”

Onların saçlarıyla uğraşmasının kendisini mutlu ettiğini sözlerine ekleyen Kuyucu, Onların bir gülüşüne canım kurban olsun.  Her şeyden önce kendimi onların saçlarıyla uğraşırken huzur doluyor içim.  Ne bileyim onların tebessümlerini gördükçe daha huzur dolu bir insan oluyorum. Ben abimle birlikte yapıyorum bu işi o benim en büyük destekçim. Hakkını ödeyemem.” diye açıkladı. Kuyucu, “Engel varsa sevgi yoktur. O yüzden onlarda benim kardeşim. Hepsi mutluluğu hak ediyorlar ben her zaman yanlarındayım.” diyerek onların sevgisiz bırakılmamasının önemine dikkat çekti.

SÜMEYRA KENESARI/YENİ HABER GAZETESİ