‘Engelleri birlikte aştık’

AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı Mustafa Gürbüz, 81 ilde kurulan Engelli Koordinasyon Merkezleri ile engelli vatandaşların yanlarında olduklarını belirtti.
‘Engelleri birlikte aştık’

AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı Mustafa Gürbüz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı. AK Parti iktidarlarının 19 yıldır engelleri aşarak çalışmalarını kararlılıkla, samimiyetle, gayretle ve sevgiyle sürdürdüğünü ifade eden Gürbüz, “Engel yürekte değilse her zorluğu birlikte aşabiliriz şuuru ve topyekûn mücadele ile engelli kardeşlerimizin kendilerini gerçekleştirmelerine destek olduk. Sosyal devlet olmanın gereklerini her alanda yaşama geçirdik. Eğitim, rehabilitasyon, istihdam, sosyal yardım, evde bakım, girişimcilik, sportif ve kültürel faaliyetler, sağlık ve erişilebilirlik gibi alanlarda hayata geçirdiğimiz politikalar, destekler, teşvikler, kanunlar, stratejiler, eylem planları, uygulamalar, projeler ve çalışmalar ile engelli kardeşlerimiz ile engelleri birlikte bir bir aştık. Engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal politikalarımızı ‘yardım’ değil ‘hak’ eksenli bir anlayışla şekillendirdik. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak ve fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına olanak tanımak amacıyla çalışmalarımızı sürdürme ve yapılanları daha da ileri taşımak için hareket ettik” dedi.

‘TÜM İMKÂNLARI SEFERBER ETTİK’

‘AK Parti olarak, partimiz bünyesinde 81 ilimizde kurduğumuz Engelli Koordinasyon Merkezlerimiz ile engelli vatandaşlarımızın yanında olduk’ diyen Gürbüz, sözlerini şöyle tamamladı: “Son 19 senedir ülkemiz; ekonomide, siyasette, imar ve altyapı yatırımlarında, dış politikada nasıl büyük atılımlar yapmışsa, engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmak, huzur ve refahlarını artırmak ihtiyaç, talep ve beklentilerini karşılamak için tüm imkânları seferber ettik, çok önemli devrim niteliğinde adımlar attık. Bu sayede, bugün hayatın tüm alanlarında yer alarak toplumun ayrılmaz bir parçası olduklarını gösteren engelli kardeşlerimiz spor, sanat, siyaset, eğitim ve iş dünyasında elde ettikleri nice başarılarla bizleri gururlandırmaktadır. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de engelli vatandaşlarımızın eğitim ve istihdama katılımı başta olmak üzere, ekonomik, kültürel ve sosyal hayatın içerisinde her alanda aktif bireyler olarak yaşam sürmelerini daha da kolaylaştıracak altyapıyı güçlendirerek, çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Her alanda engelli kardeşlerimizin yanında olduk ve engelleri hep birlikte aştık. Engelli kardeşlerimizin yanlarında olmaya ve hayatlarını kolaylaştırmaya, her alanda kendilerini ifade edecek imkanı onlara sunmaya, huzur ve refahlarının artması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”