Engelliler Haftası

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken:- "Engelli vatandaşlarımıza toplumun her kademesi bilinçli ve sorumlu davranmalı"
Engelliler Haftası

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, engelli vatandaşlara, toplumun her kademesinin bilinçli ve sorumlu davranması gerektiğini belirtti.

Palandöken, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de 5 milyonun üzerinde bedensel, zihinsel, işitme ve görme gibi engelleri olan vatandaş bulunduğunu ifade etti.

Engelli vatandaşlara toplumun her kademesinin bilinçli ve sorumlu davranması gerektiğine dikkati çeken Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Her birey, engelli vatandaşlar konusunda bilinç sahibi olmalı ve yaşam içerisinde ona göre davranmalı. Otoparklarda engellilere ayrılmış alanlara, kaldırımlara park etmemek, görme engelliler için yapılan sarı bantlara zarar vermemek gibi birçok davranış onların zorluklarını ortadan kaldıracaktır. Onlara karşı sorumluluklarımız toplumun her kademesinde var. Belediyeler başta olmak üzere tüm kurumlar engelli bireylere karşı sorumluluk bilinci sahibi olmalı. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak en ufak bir fikir, her proje, her düşünce önemlidir. Belediyeler yapılan kaldırımlarda engelli inişlerini unutmamalı, şehir içinde rahatça işlerini halledebilme, gezebilme imkanlarını sunmalı."

Palandöken, TESK olarak bugüne kadar 45 engelli esnaf ve sanatkar adayına destek sağladıklarını belirterek, engelli esnaf ve sanatkarın iş yerlerinin kuruluşu aşamasında sicil, birlik ve oda kayıt ücretleri ile belge ve hizmet karşılığı olan bedellerini konfederasyon bütçesinden karşılayarak geri iade ettiklerini bildirdi.

Konfederasyon olarak engelli vatandaşlara karşı kurumsal sosyal sorumluluklarını yerine getirme gayreti içinde olacaklarına işaret eden Palandöken, "Birlik, beraberlik ve destek olunarak tüm engellerin üstesinden gelineceğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: