Enkaz altında buldukları kedi, zor anlarında moral kaynağı oldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Hatay'da yaşadıkları evi ailesiyle terk eden Sudenur-Yusuf Ziya Sürer kardeşlerin enkaz altında buldukları kedi, bir an olsun yanlarından ayrılmayıp aileye moral desteği oluyor.
Enkaz altında buldukları kedi, zor anlarında moral kaynağı oldu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri Müdürlüğü önünde Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) depremzede aileler için kurulan hizmet alanında bulunan Sürer ailesine "Acıbal" adını verdikleri kedi de eşlik ediyor.

Sudenur-Yusuf Ziya Sürer kardeşlerin enkaz arasında bir trafonun içinde buldukları Acıbal, ailenin yaşadığı zorlu süreçte moral kaynağı oldu.

Sudenur Sürer, AA muhabirine, enkaz arasında buldukları kediye elini uzattığını, korktuğu belli olan kedinin de patisini elinin üstüne koyduğunu söyledi.

Kediye Acıbal adını verdiğini aktaran Sürer, "Resmen yardım bekledi benden. Ben de yalnız bırakmadım onu. Her üzüldüğümde ve ağladığımda sol tarafımda onu görüyorum. Bu beni mutlu ediyor." dedi.

Yusuf Ziya Sürer, enkaz alanı içinde trafonun içine saklanan kediyi korkmuş ve büzülmüş şekilde bulduklarını aktardı. Kedinin depremden etkilendiğinin belli olduğunu ifade eden Sürer, "Ellimizi uzattık, kendiliğinden geldi. Yemek verdik, ondan sonra yanımızdan ayrılmadı." diye konuştu.

Etiketler :