‘Erbakan’ın davası baki kalacaktır’

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan 22 Şubat Cumartesi günü Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
‘Erbakan’ın davası baki kalacaktır’

Babası Necmettin Erbakan’la ilgili mesaj veren Başkan Fatih Erbakan, “Her ne kadar vefatıyla birlikte Erbakan’ı gömmek yetmez üzerine beton dökmek lazımdır diyen mihraplar olsa da vefatının dokuzuncu senesinde Türkiye genelinde gerçekleştirdiğimiz bu programlarla beton değil kurşun da dökülse Erbakan Hocamızın davası, zihniyeti Milli Görüş baki kalacaktır, önlenemeyecektir” dedi.

erbakanin-davasi-baki-kalacaktir-4.jpg

Konya’nın Necmettin Erbakan için ayrı bir öneminin olduğuna değinen Başkan Erbakan, “Konya’nın Erbakan Hocamız için bizler için Milli Görüş için önemli hususiyetleri var. 1969’da Milli Görüş Hareketi fiilen ve resmen merhum liderimiz Necmettin Erbakan Hocamız tarafından başlatıldı. Konya aynı zamanda bir Selçuklu şehridir. Konya aynı zamanda Mevlana Hazretlerinin şehridir. Konya Belde-i muhayyeredir. Peygamber efendimize sunulan 3 şehirden bir tanesidir. Konya, Erbakan Hocamız tarafından Milli Görüş sarayının mihrabı olarak ifade edilmiştir. Konyalılar tam 40 sene Erbakan Hocamıza ve Milli Görüşe en büyük desteği vermişlerdir. Be sebeple Necmettin Erbakan Hocamızı Konya’da anmak daha da önemli bir olaydır ve aha büyük mana ifade etmektedir” ifadelerini kullandı.

erbakanin-davasi-baki-kalacaktir-5.jpg

‘ERBAKAN DEMEK BEREKER DEMEKTİR’

“Erbakan demek bereket demektir” diyen Başkan Erbakan, “Erbakan Hocamızın zihniyetinin temeli Türkiye’de ve tüm dünyada sürdürebilirliğinin ortadan kalkması Cenabı Allah’ın verdiği nimetlerin insanlar arasında adil bir şekilde paylaşılması, ülkemizde ve tüm dünyada nimet ve külfet dengesinin tesis edilmesi, kimsenin üretmeden, emek harcamadan başkalarının sırtından tüketme hakkına ve zenginleşmeye sahip olmaması, gelir ve servet dağılımının adil bir şekilde gerçekleştirilmesi ve paylaşımda adaletin sağlanması… Erbakan Hocamızın, Milli Görüşün temel prensiplerini yansıtan cümleleri bunlardır. Erbakan demek Milli Görüş demek, milletin hakkını gasp eden, milleti sömüren zihniyete karşı dur demek ve bunun için bu mücadele sırasında gerekirse bedel ödemeye hazır olmak demektir. Erbakan demek paylaşımda adaleti hiçe sayan, biz sizin sırtınızdan zengin olacağız, sizi sömüreceğiz, siz de köleler olarak bizim verdiklerimize razı olacaksınız diyen zihniyete karşı çıkmak, dur demek ve bunun yerine adil bir ekonomik düzeni kurmak demektir” şeklinde konuştu.

erbakanin-davasi-baki-kalacaktir-6.jpg

‘PAYLAŞIMDA ADALETİ SAĞLADI’

Necmettin Erbakan’ın o dönemlerde paylaşımda adaleti sağlamak için önemli adımlar attığını dile getşiren Erbakan, “1950’lerin Türkiye’sinde toplu iğne dahi üretilemez denilen Türkiye’de Gümüş Motor Fabrikasının kurulması, 50’lerin Türkiye’sinde 30 yaşındaki Erbakan Hocamızın gencecik bir mühendis olarak 100’ün üzerinde ortağı ikna edip Türkiye’nin ilk ve tek yerli ve milli motor fabrikasını kurması. Arkasından 1960’larda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı olduğunda Odalar Birliğinin kaynakları bir avuç elitin elindeydi. Bu kaynaklar İstanbul’daki imtiyazlı elit bir azınlığın hizmetine sunulmuştu ve bunlar üretimin değil, Anadolu’nun kalkınması için değil, ithalatın artması ve bu bir avuç imtiyazlı elitin servetinin artması için kullanılıyordu. Erbakan Hocamız Odalar Birliği Başkanı olunca bu odalar birliğinin kaynaklarına Anadolu’daki esnafın, kobilerin, Anadolu insanın kalkınması için kanalize etti. Bir avuç imtiyazlı insana paylaştırılan pay edilen bu kaynaklar adil bir şekilde bütün Anadolu’daki küçük esnafa dağıtıldı. Anadolu’nun topyekün kalkınması için kullanıldı” diye konuştu.

erbakanin-davasi-baki-kalacaktir-3.jpg

‘AĞIR SANAYİ HAMLESİNİ KURDU’

“1970’lerde Erbakan Hocamız Milli Selamet Partisi döneminde koalisyon ortağı olduğu dönemde “bu ülkede ancak domates, biber ve şeftali üretilebilir, bu ülke bir tarım ülkesidir, bu ülke sanayileşemez, kalkınamaz, batıyla, Avrupa’yla rekabet edecek hale gelemez” anlayışını yerle yeksan eden ağır sanayi hamlesini Erbakan Hocamız gerçekleştirdi” diyen Erbakan konuşmasını şöyle sürdürdü: “200’ün üzerinde tesisin temeli atıldı. 70 taneden fazlası hizmete sokuldu. Bugün dahi Anadolu’nun neresinde bir fabrika görürseniz Milli Görüşün, Erbakan Hocamızın bu ağır sanayi hamlesi kapsamında kurmuş olduğu fabrikalardır. TÜMOSAN, TAKSAN, ASELSAN, makine sanayi, elektro mekanik sanayi, şeker fabrikaları, çimento fabrikaları, gübre fabrikaları, dokuma fabrikaları, tüm bu tesisler ağır sanayi hamlesi kapsamında gerçekleştirilmiş Erbakan Hocamızın tabiriyle hakiki kalkınma hamlesi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Erbakan Hocamızın bu tarihi hamlesiyle Anadolu’daki bütün insanlarımız belediyenin verdiği erzak torbalarıyla değil, sosyal yardımlarla değil, sadaka ve zekatlarla değil, anlının teriyle bileğinin hakkıyla, çalışıp rızkını temin etme imkanına kavuşmuştur. Ve Erbakan bereketi bütün Türkiye’yi baştan başa kuşatmıştır.” Erbakan, “Yeniden Refah Partisi olan bizler, maddi ve manevi sıkıntılardan kurtuluşunun tek yolu olan Milli Görüş zihniyetine dönelim, Türkiye yeniden Milli Görüş zihniyetiyle yönetilsin ve Erbakan Hocamızın gerçekleştirdiği efsane hizmetler yeniden gerçekleştirilsin diye çalışıyoruz. Cenabı Allah’ın izniyle ve milletimizin desteğiyle inşallah yeniden geleceğiz, ülkemizi ve milletimizi bu karanlıklardan yeniden, Milli Görüşle kurtaracağız” diyerek sözlerini tamamladı.
•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ