Ercan Uslu: Konya’mız kültür ve turizmde şaha kalktı

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Ercan Uslu, Konya’ya kültür ve turizm alanında 2002-2022 yılları arasında ciddi bir yatırım yapıldığını söyledi. Şehrin bu alanda şaha kalktığını vurgulayan Uslu, “Konya'mıza 2002-2022 yılları arasında toplam 810 milyon TL yatırım kazandırıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından kültür varlıkları restorasyonuna 356,2 milyon TL destek verildi.” dedi.
Ercan Uslu: Konya’mız kültür ve turizmde şaha kalktı

28. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Adayı Ercan Uslu, seçim çalışmaları kapsamında Selçuklu ilçesinde saha çalışmaları gerçekleştirdi. Tekstil Pazarı’nda esnaf ziyareti yapan Ercan Uslu sahadaki teveccühün kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Uslu, “Bugün Tekstil Pazarı’nda esnaf ziyareti yaptık. Doğrusu burada da diğer yerlerde olduğu gibi çoğunluk, beklediğimizin de üstünde elhamdülillah hem Cumhurbaşkanımıza hem de partimize büyük bir teveccüh gösteriyor. Henüz karar vermemiş kardeşlerimizle de karşılaşıyoruz. Onlara da sabırla izah etmeye çalışıyoruz. Allah’a hamdolsun şahsen benim beklentimin oldukça üstünde bir teveccüh var ve giderek de artıyor” dedi.

ercan-uslu-konyamiz-kultur-ve-turizmde-saha-kalkti-1.jpg

KÜLTÜR VE TURİZMDE 810 MİLYON TL YATIRIM

AK Parti Hükümeti döneminde Konya'ya kültür ve turizm alanında ciddi yatırımlar yapıldığını kaydeden Ercan Uslu, "Konya'mıza 2002-2022 yılları arasında toplam 810 milyon TL yatırım kazandırıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından kültür varlıkları restorasyonuna 356,2 milyon TL destek verildi. Konya'mıza 20 yıllık süreçte 39 tane halk kütüphanesi, 145 tane işletme belgeli konaklama tesisi kazandırıldı. Bu tesislerimizde 599 bin 812 vatandaşımız konakladı” diye konuştu.

ercan-uslu-konyamiz-kultur-ve-turizmde-saha-kalkti-3.jpg

KÜLTÜR ALANINDA 2023 DOLU DOLU GEÇECEK

Ercan Uslu, Konya'da 2023 yılında kültür alanındaki çalışmaların dolu dolu geçeğini vurguladı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bu alanda önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Ercan Uslu, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle 2023 yılı Mevlana Yılı ilan edilmişti. Bu bizi çok mutlu etti. Büyükşehir Belediyemiz, şehrimizin kültürel anlamda daha fazla öne çıkması için bu sene daha farklı projeler yapıyor. Bu yılın dolu dolu geçeceğini söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

ercan-uslu-konyamiz-kultur-ve-turizmde-saha-kalkti-4.jpg

Etiketler :