Erdogan danas u posjeti Azerbejdžanu, sastanak s Aliyevim

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan će posjetiti grad Šuša u regiji Nagorno-Karabahu,koji je azerbejdžanska vojska nakon 28 godina oslobodila od okupacije Armenije, a tamo će ga službenom ceremonijom dočekati predsjednik Azerbajdžana Ilham Aliyev
Erdogan danas u posjeti Azerbejdžanu, sastanak s Aliyevim

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, nakon što je jučer učestvovao na Samitu NATO-a u Briselu, doputovao je rano jutros u zvaničnu posjetu Azerbejdžanu, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogana su na aerodromu "Haydar Aliyev" u Bakuu dočekali potpredsjednik Azerbejdžana Yagup Eyyubov, zamjenik ministra vanjskih poslova Halef Halefov, ambasador u Ankari Hazar Ibrahim te ambasador Turske u Bakuu Cahit Bagci.

U pratnji Erdogana tokom posjete Azerbejdžanu su supruga Emine Erdogan, ministar odbrane Hulusi Akar, direktor Ureda za komunikacije Predsjedništva Turske Fahrettin Altun, glasnogovornik Ureda predsjednika Ibrahim Kalin, glasnogovornik Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Omer Celik i druge zvanice.

U sklopu boravka u Azerbejdžanu, Erdogan će posjetiti grad Šuša u regiji Nagorno-Karabahu, koji je azerbejdžanska vojska nakon 28 godina oslobodila od okupacije Armenije, a tamo će ga službenom ceremonijom dočekati predsjednik Azerbajdžana Ilham Aliyev .

Nakon susreta s Aliyevim, turski predsjednik će prisustvovati svečanosti potpisivanja bilateralnih sporazuma i zajedničkoj konferenciji za novinare te će obići Šušu.