Erdogan i Conte razgovarali o bilateralnim odnosima, istočnom Mediteranu, Libiji

Ističući kako pridaje veliku važnost odnosima njegove zemlje s Italijom, Erdogan je rekao kako u najkraćem mogućem roku, koliko uslovi epidemije to budu dozvoljavali, u Turskoj žele organizovati treći samit vlada dvije zemlje
Erdogan i Conte razgovarali o bilateralnim odnosima, istočnom Mediteranu, Libiji

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan obavio je u petak telefonski razgovor s italijanskim premijerom Giuseppeom Conteom, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Ureda za komunikacije Predsjedništva Republike Turske navedeno je kako je tokom razgovora bilo riječi o koracima ka jačanju bilateralnih odnosa dvije zemlje, kao i o drugim regionalnim temama.

Ističući kako pridaje veliku važnost odnosima njegove zemlje s Italijom, Erdogan je rekao kako u najkraćem mogućem roku, koliko uslovi epidemije to budu dozvoljavali, u Turskoj žele organizovati treći samit vlada dvije zemlje.

Erdogan je zahvalio Italiji za podršku koju pruža Turskoj u okviru Evropske unije, te poručio kako vjeruje da će Italija pomoći i uputiti EU da u kontekstu istočnog Mediterana zauzme stav koji će se temeljiti na zdravom razumu i pravdi.

Erdogan je također kazao kako Italija vidi korisnim korake saradnje s Vladom nacionalnog sporazuma u Libiji.