Erdogan izrazio saučešće porodicama turskih vojnika koji su poginuli u helikopterskoj nesreći

Ministarstvo odbrane Turske potvrdilo da je preminuo jedan od četvorice vojnika povrijeđenih u nesreći, čime je broj šehida povećan na 10
Erdogan izrazio saučešće porodicama turskih vojnika koji su poginuli u helikopterskoj nesreći

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan uputio je poruku saučešća Oružanim snagama Turske i porodicama vojnika koji su u današnjoj helikopterskoj nesreći položili svoje živote kao šehidi, javlja Anadolu Agency (AA).

Devet pripadnika turske vojske položili su živote kao šehidi, a četvoro povrijeđeno u današnjem padu helikoptera na istoku Turske. Ministarstvo odbrane Turske naknadno je potvrdilo da je preminuo jedan od četvorice vojnika povrijeđenih u nesreći, čime je broj šehida povećan na 10.

Erdogana je o helikopterskoj nesreći informisao ministar odbrane Turske Hulusi Akari.

U saopćenju iz Odjela za komunikacije pri Uredu predsjednika Turske navedeno je kako Erdogan izbliza prati situaciju od momenta kada je saznao za pad helikoptera.

Navedeno je također kako je Erdogan izrazio saučešće Oružanim snagama Turske i porodicama vojnika koji su u helikopterskoj nesreći položili živote kao šehidi.

Ministarstvo odbrane Turske saopćilo je danas kako izgubljen kontakt s helikopterom, koji je u 13:55 sati, po lokalnom lokalnom vremenu, poletio iz Bingola prema Tatvanu, u blizini provincije Bitlis. Potragom je utvrđeno da je došlo do helikopterske nesreće.