1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Erdogan: Krizu koronavirusa ostavljamo iza sebe sa najmanjom mogućom štetom
Erdogan: Krizu koronavirusa ostavljamo iza sebe sa najmanjom mogućom štetom

Erdogan: Krizu koronavirusa ostavljamo iza sebe sa najmanjom mogućom štetom

Erdogan je u obraćanju predsjednicima gradskih odbora Stranke pravde i razvoja (AK Parti) govorio o pandemiji koja je pogodila čitav svijet i o epidemiološkoj situaciji u Turskoj

A+A-

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je kazao da nije dovoljno staviti pandemiju koronavirusa pod konrolu samo unutar granica njegove zemlje, dodavši da je potrebno neutralizirati zarazu u čitavom svijetu kako bi svi mogli odahnuti, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je u obraćanju predsjednicima gradskih odbora Stranke pravde i razvoja (AK Parti) govorio o pandemiji koja je pogodila čitav svijet i o epidemiološkoj situaciji u Turskoj. 

Turski predsjednik je kazao da će pozitivni pomaci u epidemiološkoj slici rezultirati novim ublažavanjima mjera. 

“Turska je svojom borbom protiv COVID-19 zaslužila pohvalu čak i onih zemalja sa najrazvijenijim zdravstvenim sistemima“, poručio je Erdogan.

On je napomenuo da su tokom pandemije iz različitih dijelova svijeta pristizale tužne fotografije, ali da u Turskoj nije ni u jednom trenutku došlo do sličnih situacija. 

“Danas se s postignutim rezultatima nalazimo ispred mnogih razvijenih zemalja. Želim ponoviti da ćemo se još neko vrijeme morati pridržavati mjera protiv širenja zaraze“, rekao je Erdogan, dodavši:

“Nije dovoljno da pandemiju koronavirusa stavimo pod kontrolu samo unutar svojih granica, zaraza mora biti neutralizirana u čitavom svijetu kako bismo svi odahnuli. Čak i najmanji propust može dovesti do ponovnog širenja koronavirusa. U posljednja dva mjeseca smo vidjeli kako bi mogli rezultirati takvi propusti po pitanju ekonomije i društvenog života“.

On je kazao da je država tokom pandemije omogućila financijsku pomoć od hiljadu turskih lira za 5,5 miliona socijalno ugroženih porodica širom zemlje.

“Uz božiju pomoć i podršku naroda krizu koronavirusa ostavljamo iza sebe sa najmanjom mogućom štetom“, zaključio je Erdogan.

HABERE YORUM KAT