Erdogan: Naš narod najbolje zna koji put smo prošli u posljednjih 19 godina

Erdogan je danas prisustvovao ceremoniji otvaranja tunela Salarha i drugih infrastrukturnih projekata u Rizeu, pokrajini u sjeveroistočnoj Turskoj, na istoku crnomorske obale
Erdogan: Naš narod najbolje zna koji put smo prošli u posljednjih 19 godina

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u subotu da naporno rade kako bi budućim generacijama stavili naprednu i stabilnu Tursku s visokim standardom života, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je danas prisustvovao ceremoniji otvaranja tunela Salarha i drugih infrastrukturnih projekata u Rizeu, pokrajini u sjeveroistočnoj Turskoj, na istoku crnomorske obale.

Istakao je da je istočni dio regije Crnog mora prethodnih godina mnogo napredovao u oblasti ekonomije, turizma, industrije i obrazovanja.

Dodao je da je u tom smislu pojačan i promet u regiji, zbog čega je važno da na tom području postoji potrebna putna infrastruktura.

"Tunelom Salarha uklanjamo značajan dio ovog prometa iz grada i preusmjeravamo ga direktno preko obilaznice", kazao je Erdogan, dodajući da će šire podučje Rizea i dalje biti poznato trgovačko odredište nakon što budu kompletirani svi planirani projekti u regiji.

Podsjetivši da su klizišta i poplave nastali usljed obilnih padavina ove godine pogodili provinciju Rize, Erdogan je rekao da vlasti ubrzano rade kako bi pomogli građanima koji su ostali bez domova u prirodnim nepogodama.

"Nakon katastrofa, brzo provodimo radove na uklanjanju otpada i procjene štete, nadoknađujemo gubitke naših građana i brzo obnavljamo uništena mjesta", rekao je turski predsjednik.

Na kraju je poručio da nikada neće dozvoliti da bilo ko podijeli narod Turske.

"Najbolji svjedoci tome kakav put je Turska prešla u posljednjih 19 godina je naša nacija", kazao je Erdogan te dodao:

"Nakon mnogih političkih, društvenih i ekonomskih napada, suočili smo se s velikim ispitima poput epidemija i prirodnih katastrofa", rekao je.