Erdogan: Nemam nikakav problem da i lično budem vakcinisan i budem primjer našim sugrađanima

Na upit novinara da komentira kontraverznu odluku francuskog parlamenta o Nagorno-Karabahu, turski predsjednik Erdogan je kazao da je Francuska izgubila ulogu mediatora pod okriljem OSCE-ove Minsk grupe
Erdogan: Nemam nikakav problem da i lično budem vakcinisan i budem primjer našim sugrađanima

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da je Turska u kontaktu i sa Kinom i sa Rusijom u vezi sa anticovid vakcinama te je dodao da nema nikakav problem s tim da i lično bude vakcinisan, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je džumu-namaz klanjao u istanbulskoj Aja Sofiji, a po izlasku iz džamije je novinarima kazao da je potrebno učiniti sve kada je u pitanju zdravlje ljudi i da treba i lično biti vakcinisan kako bi bio primjer svim građanima.

Na upit novinara da komentira kontraverznu odluku francuskog parlamenta o navodnom priznavanju nezavisnosti Nagorno-Karabaha, Erdogan je kazao da je Francuska izgubila ulogu mediatora pod okriljem OSCE-ove Minsk grupe.

“(Francuski predsjednik Emmanuel) Macron je problem za Francusku. Francuska s Macronom prolazi kroz veoma opasno razdoblje. Nadam se da će se Francuska što prije riješiti tog problema“, kazao je Erdogan.

Erdogan je također kazao da je saglasan sa azerbejdžanskim kolegom Ilhamom Aliyevom koji je u nedavnoj reakciji na odluku francuskog parlamenta poručio da Francuska Armencima može dati svoju južnu pokrajinu Marseille ako to baš toliko želi.

“Karabah pripada Azerbejdžanu i 28 godina je pod armenskom okupacijom“, kazao je Erdogan i najavio da će sa suprugom Emine Erdogan u utorak posjetiti Azerbejdžan.

Azerbejdžan na Trgu nezavisnosti u Bakuu sprema svečanu vojnu paradu na kojoj će biti pokazano oružje koje su azerbejdžanske snage zaplijenile od okupatorskih armenskih snaga u Nagorno-Karabahu.

Još uvijek nije službeno potvrđen datum održavanja te svečanosti.