Erdoğan, New York'ta Miçotakis ile görüşecek

Türkiye'yi ziyaret edecek olan Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşecek. Yerapetritis, New York'ta bir araya gelecek Erdoğan ve Miçotakis görüşmesi için Bakan Fidan ile ortak zemin hazırladıklarını açıkladı
Erdoğan, New York'ta Miçotakis ile görüşecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmek üzere yarın Türkiye'yi ziyaret edecek olan Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, görüşmenin içeriğine dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in New York'ta yapılması planlanan görüşme için iki bakan olarak zemin hazırladıklarını belirten Yerapetritis, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin yeniden canlanmasını hedeflediklerini söyledi.

İKİ LİDERDEN UZLAŞI HAMLESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis'in Litvanya'nın Vilnius kentinde düzenlenen NATO Zirvesi çerçevesinde olumlu bir atmosferde bir araya geldiklerini, iki liderin burada Türkiye ve Yunanistan'ı tekrar uzlaşı yoluna sokmaya karar verdiklerini hatırlartan Yerapetritis, "7 yılın ardından ilk Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantısının gelecek aralıkta Selanik'te organize edilmesine hazırlanmak üzere Türkiye'yi ziyaret edeceğim" dedi.

'İKİ ÜLKEYE EKONOMİK FAYDALAR SAĞLAYACAK'

Yerapetritis, ulaşım, denizcilik, teknoloji, çevre koruması ve doğal afetlerle mücadelede gibi alanlarda iş birliğini genişletmek istediklerini belirterek şunları söyledi:

"(Pozitif) Gündemin gerçekleşmesi her iki tarafa da önemli ekonomik faydalar sağlayacaktır. Burada örnek olarak, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2022'de 5,4 milyar avroya ulaştığını söylememiz yeterli olacaktır ancak bariz ekonomik faydaların edinilmesinin yanı sıra pozitif gündemin gerçekleştirilmesiyle aramızdaki diyalog da canlı kalıyor. Bu diyalog, hem ilişkilerimizde hem de her iki tarafın ulusal çıkarlarının geliştirilmesinde ilerleme kaydedilebilmesi için tek gerçek araçtır."

İKİ BAKAN ARASINDA SAMİMİ İLİŞKİ

Yerapetritis, Fidan ile karşılıklı anlayış ve samimiyet temelinde çok iyi kişisel ilişki kurduklarını, doğrudan ve yapıcı işbirliği yapmalarına imkan tanıyan şekilde düzenli iletişim içinde olduklarını ifade etti.

Yüksek düzeydeki direkt iletişim kanalının, krizlerin hızlı şekilde bertaraf edilmesini sağladığını vurgulayan Yerapetritis, bunun iki ülke yetkilileri arasında tüm düzeylerdeki görüşmeler için sağlam temellere de imkan tanıdığını ifade etti.

Etiketler :