Erdogan o bilateralnim i regionalnim temama razgovarao sa španskim premijerom Sanchezom

Iz Direkcije za komunikacije pri Uredu turskog predsjednika saopćeno je da su Erdogan i Sanchez tokom razgovora posredstvom video konferencije razgovarali o potezima koji će jačati i intenzivirati bilateralne odnose i saradnju
Erdogan o bilateralnim i regionalnim temama razgovarao sa španskim premijerom Sanchezom

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan razgovarao je danas s premijerom Španije Pedrom Sanchezom o nizu bilateralnih i regionalnih tema, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Direkcije za komunikacije pri Uredu turskog predsjednika saopćeno je kako su Erdogan i Sanchez tokom razgovora posredstvom video konferencije razgovarali o potezima koji će jačati i intenzivirati bilateralne odnose i saradnju.

Erdogan je u razgovoru kazao da je neophodnost nastavka saradnje i solidarnosti kakve su pokazane tokom pandemije COVID-19 kada je Turska slala medicinsku pomoć Španiji.

U saopćenju se navodi da su sagovornici također razmijenili mišljenja i stavove o važnim regionalnim temama.

Pozdravili su uzajamnu odlučnost u nakani intenziviranja saradnje, investicija i jačanju dijaloga na međunarodnoj sceni.

Konferencijskom sastanku u turskoj delegaciji su prisustvovali i šef turske diplomacije Mevlut Cavusoglu, ministarodnrane Hulusi Akar, šef Direkcije za komunikacije pri Uredu turskog predsjednika Fahrettin Altun, glasnogovornik Ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin i šef kabineta Hasan Dogan.