Erdogan o COVID-19: Svakom građaninu Turske dostupna je vakcina

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan naglasio je kako u punom kapacitetu nastavljaju aktivnosti i rad na vakcini domaće proizvodnje, te kako je cilj Turske da u septembru ili oktobru krene sa proizvodnjom
Erdogan o COVID-19: Svakom građaninu Turske dostupna je vakcina

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je, govoreći o borbi protiv COVID-19, kazao kako se u Turskoj približavaju cifri od 40 miliona vakcinisanih, te kako je svakom građaninu dostupna vakcina, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je online putem prisustvovao susretu s 700 mladih iz 81 turskog grada, u povodu Međunarodnog dana očeva. Jedna od tema o kojoj je Erdogan govorio bila je i borba protiv pandemije koronavirusa, konkretnije proces vakcinisanja.

"Svaki naš građanin treba znati da ima pristup vakcinama, u vremenu kada milijarde ljudi na svijetu nemaju tu mogućnost", rekao je Erdogan, te dodao:

"U vrijeme kada je opskrba vakcinama vrlo teška, imamo jedan veoma brz tempo vakcinisanja zahvaljujući našim vezama. Trenutno smo u dobroj situaciji."

Naglasio je kako se u punom kapacitetu nastavljaju aktivnosti i rad na vakcini domaće proizvodnje. Kazao je kako je cilj Turske već u septembru i oktobru krenuti s proizvodnjom.