Erdogan o situaciji u Armeniji: Mi smo protiv svih vrsta vojnih udara

Turski predsjednik Erdogan danas je komentirao pokušaj vojnog udara u Armeniji i planirani projekt izgradnje novog kanala u Istanbulu
Erdogan o situaciji u Armeniji: Mi smo protiv svih vrsta vojnih udara

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan komentirao je pokušaj puča u Armeniji i poručio kako je Turska protiv svih vrsta vojnih udara, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je džuma-namaz klanjao u istanbulskoj Velikoj džamiji Selimiye, a u obraćanju novinarima je komentirao pokušaj puča u Armeniji i planirani projekt izgradnje novog kanala u Istanbulu.

"Mi smo protiv svih vrsta vojnih udara. Apsolutno su takvi udari neprihvatljivi", poručio je Erdogan.

On je također kazao kako je uključivanje vojske u političku krizu i pokušaj puča u Armeniji nedopustivo.

Ističući kako je armenski premijer Nikol Pashinyan svojom politikom došao do toga da će ga narod smijeniti, turski predsjednik Erdogan je kazao kako je stav Turske prema vojnim udarima jasan.

"Ukoliko se ide u proces smjene neke vlasti, to može uraditi narod Armenije. To treba prepustiti volji armenskog naroda", kazao je Erdogan.

Čelnici armenske vojske su jučer pozvali premijera Pashinyana da podnese ostavku. Načelnik Generalštaba Onik Gasparyan i drugi čelnici vojske su objavili saopćenje u kojem traže Pashinyanovo povlačenje s vlasti.

Pashinyan je pak taj poziv okarakterizirao pokušajem vojnog udara i pozvao je svoje pristalice da izađu na ulice i odupru se.

Komentirajući i planirani projekt izgradnje novog kanala u Istanbulu, Erdogan je kazao kako nadležne vlasti rade na tome, a da se u takve projekte opozicija ne razumije.

"Naš projekt s alternativama je spreman trenutno i mi ćemo i ga i realizirati spajanjem Crnog mora s Mramornim. Svijet će dolaziti i s divljenjem to gledati", poručio je Erdogan.