1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Erdogan poželeo uspeh privremenoj Vladi Libije: Turska će nastaviti sa naporima za libijski prosperitet
Erdogan poželeo uspeh privremenoj Vladi Libije: Turska će nastaviti sa naporima za libijski prosperitet

Erdogan poželeo uspeh privremenoj Vladi Libije: Turska će nastaviti sa naporima za libijski prosperitet

Turska će nastaviti sa naporima za očuvanje političkog jedinstva, teritorijalnog integriteta, stabilnosti, mira, bezbednosti i prosperiteta u Libiji, te ojačati saradnju sa tom zemljom u narednom periodu

A+A-

Predsednik Turske Recep Tayyip Erdogan čestitao je danas telefonom na izboru čelnicima privremene Vlade Libije, javlja Anadolu Agency (AA).

Mohammad Younes Menfi u petak je izabran za predsednika privremenog Predsedničkog veća Libije, a Abdul Hamid Mohammed Dbeibah za premijera u Veću predsedništva.

Predsednik Erdogan im je poželeo uspeh, saopšteno je iz Predsedništva Turske.

"Turska će nastaviti sa naporima za očuvanje političkog jedinstva, teritorijalnog integriteta, stabilnosti, mira, bezbednosti i prosperiteta u Libiji, te ojačati saradnju sa tom zemljom u narednom periodu", naveo je Erdogan.

Menfi i Dbebibah, koji su izabrani u okviru petodnevnog Libijskog foruma za politički dijalog, odvešće zemlju na nacionalne izbore zakazane za 24. decembar.

Forum je uključivao Libijce sa različitom političkom pozadinom, a koji su predstavljali tri glavna regiona zemlje: Tripolitaniju na zapadu, Barqu na istoku i Fezzan na jugu.

U Predsedničkom veću Libije su i Mossa Al-Koni i Abdullah Hussein Al-Lafi.

 

HABERE YORUM KAT