1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Erdogan pozvao sve međunarodne organizacije da zaštite Palestince i Al-Quds
Erdogan pozvao sve međunarodne organizacije da zaštite Palestince i Al-Quds

Erdogan pozvao sve međunarodne organizacije da zaštite Palestince i Al-Quds

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan predložio formiranje komisije od predstavnika tri glavne religije za upravljanje Al-Qudsom

A+A-

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan pozvao je sve međunarodne organizacije da poduzmu potrebne korake i mjere kako bi zaštitili Palestince, javlja Anadolu Agency (AA).

"Pozivamo Ujedinjene narode (UN), Vijeće sigurnosti UN-a, Organizaciju islamske saradnje i sve druge međunarodne organizacije da djeluju u korist potlačenih Palestinaca i Al-Qudsa", kazao je Erdogan u obraćanju nakon sastanka turskog kabineta u Ankari.

Predložio je također formiranje komisije od predstavnika tri glavne religije za upravljanje Al-Qudsom.

"Najispravniji put u današnjem vremenu je da Al-Qudsom upravlja komisija sastavljena od predstavnika tri velike religije", kazao je Erdogan.

Također je osudio državu Austriju zbog isticanja zastave Izraela na zgradi vlade.

"Ubica bez premca, Izrael ubija dječicu od 5-6 godina. Ubija žene, ubija starce", dodao je turski predsjednik, napominjući da Turska nastavlja ulagati napore da zaštiti Palestinu i Al-Quds.

"Danas opet ponavljam da sa 84 miliona Turska nastavlja svoju stražu, čuvanje Al-Qudsa", rekao je Erdogan.

Dotakao se također i drugih političkih pitanja u državi i regionu, dodajući da su turske snage neutralizirale ključnog čelnika PKK-a za Siriju.

"Terorista, kodnog imena Sofi Nurettin, čelnik PKK-a za Siriju, neutraliziran je na sjeveru Iraka", kazao je Erdogan te dodao:

"Ista sudbina čeka sve koji su izdali ovu državu, ispalili metak na nju, nanijeli štetu našem narodu, ugrozili integritet naše države, jedinstvo naše nacije i opstanak naše države", rekao je.

Potom je govorio i o mjerama koje je Turska uvela s ciljem suzbijanja pandemije koronavirusa u prethodnom periodu.

"Nadamo se da u borbi protiv COVID-19 od sada neće biti potrebe za tako restriktivnim mjerama kao prije. Djelimičnim i potpunim zaključavanjem u mjesecu ramazanu, Turska je ponovno stavila infekcije koronavirusa pod kontrolu", kazao je Erdogan.

HABERE YORUM KAT