1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Erdogan: Spasit ćemo svoju zemlju od ovog zla bez padanja u očaj
Erdogan: Spasit ćemo svoju zemlju od ovog zla bez padanja u očaj

Erdogan: Spasit ćemo svoju zemlju od ovog zla bez padanja u očaj

Govoreći o ublažavanju mjera, Erdogan je kazao da proces normalizacije nipošto ne smije biti ubrzan, te da će se građani morati pridržavati mjera koje su ranije uvedene u borbi protiv širenja koronavirusa, više nego ikada

A+A-

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je upozorio da bi nepoštivanje mjera i produženje procesa pandemije moglo skupo koštati svakog od 83 miliona stanovnika Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

“Turska nema tolerancije ni za jedan dan koji će izgubiti uzalud. Moramo što prije odlučnije i brže nego ikada krenuti ka ciljevima zacrtanim za 2023. godinu“, kazao je Erdogan na sastanku Centralnog izvršnog vijeća vladajuće turske Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

Govoreći o ublažavanju mjera, Erdogan je kazao da proces normalizacije nipošto ne smije biti ubrzan, te da će se građani morati pridržavati mjera koje su ranije uvedene u borbi protiv širenja koronavirusa više nego ikada.

Erdogan je istakao da neće dozvoliti rizične korake koji bi upropastili sve ono što je postignuto do sada i ponovo pokrenuli širenje zaraze

“Spasit ćemo svoju zemlju od ovog zla bez padanja u očaj. Najveći izvor naše snage je povjerenje koje naš narod gaji prema nama“, rekao je Erdogan.

On je kazao da bi ublažene mjere mogle ponovo biti vraćene ako se građani ne budu pridržavali pravila koja su predviđena.

“Ulazimo u eru u kojoj će se svijet u ekonomskom i političkom smislu ponovo formirati. Moramo prevazići prepreku zvanu pandemija kako bismo na najbolji način iskoristili prilike koje nam se pružaju u ovoj prekretnici. Nema ni malo sumnje u to da nas u slučaju pobjede čeka svijetla budućnost“, poručio je Erdogan.

Istakao je da je Turska pokazala odlučniji stav u odnosu na druge razvijene zemlje i došla nadomak prevazilaženja ovog turbulentnog perioda.

 

HABERE YORUM KAT