1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Erdogan u Bakuu: Neka cijeli svijet zna, Turska će uvijek biti uz Azerbejdžan
Erdogan u Bakuu: Neka cijeli svijet zna, Turska će uvijek biti uz Azerbejdžan

Erdogan u Bakuu: Neka cijeli svijet zna, Turska će uvijek biti uz Azerbejdžan

Karabah je mjesto gdje su pokvareni planovi onima koji svijet vide kao poprište svojih političkih i ekonomskih ambicija, poručio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u obraćanju zastupnicima Parlamenta Azerbejdžana

A+A-

Turska je danas, a neka cijeli svijet zna da će i sutra biti uz Azerbejdžan, poruka je turskog predsjednika Recepa Tayyip Erdogana, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan, koji boravi u posjeti Azerbejdžanu, obratio se zastupnicima državnog parlamenta. Tom prilikom Erdogan je jasno poručio kako će njegova zemlja uvijek biti snažna podrška Azerbejdžanu.

“Turska je danas svim sredstvima uz Azerbejdžan, neka cijeli svijet zna da ćemo i sutra biti uz njega”, naglasio je Erdogan.

Govoreći o pobjedi Azerbejdžana u regiji Nagorno-Karabah, Erdogan je kazao:

“Neka nikoga ne uznemirava ova pobjeda, jer to je pobjeda izgradnje, a ne uništavanja. To je pobjeda pravde, a ne ugnjetavanja.”

Poručio je da mir na Kavkazu nije samo u korist Azerbejdžana, već i cijele regije i svijeta, uključujući i Armeniju.

"Ne samo Azerbejdžan, već i sve zemlje u regiji, uključujući Armeniju, i svijet će imati koristi od mira i spokoja na Kavkazu. Uvjereni smo da put ka trajnom miru vodi preko saradnje koju će narodi i države regije graditi na bazi uzajamnog povjerenja”, rekao je Erdogan te dodao:

“Karabah je mjesto gdje su pokvareni planovi onima koji svijet vide kao poprište svojih političkih i ekonomskih ambicija.”

Naglasio je kako svako ko želi vidjeti razliku između civilizacije i vandalizma, treba doći i pogledati razliku između dva razdoblja u Karabahu.

"U momentu kada Armenija riješi svoje probleme s Azerbajdžanom, mi ćemo kao Turska poduzeti potrebne korake", istakao je Erdogan i nastavio:

“Biće nam zadovoljstvo grad Šušu, kulturnu prijestolnicu Azerbejdžana, sljedeće godine proglasiti i kulturnom prijestolnicom turskog svijeta."

HABERE YORUM KAT