1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Erdogan: Učinit ćemo da 2021. bude godina procvata za našu zemlju i naš narod
Erdogan: Učinit ćemo da 2021. bude godina procvata za našu zemlju i naš narod

Erdogan: Učinit ćemo da 2021. bude godina procvata za našu zemlju i naš narod

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da je njegova zemlja u martu zabilježila rast izvoza od 42,2 posto u odnosu na isti period prošle godine, koji je iznosio 18,9 milijardi američkih dolara i to je najveći mjesečni izvoz Turske

A+A-

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Istanbulu kako će učiniti sve da 2021. godina bude godina procvata za njegovu zemlju i njegov narod, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je putem videokonferencije prisustvovao svečanom otvorenju mosta Hasankeyf-2, u jugistočnom turskom gradu Batmanu.

Obraćanje je počeo riječima sjećanja na osmog po redu predsjednika Republike Turske rahmetli Turguta Ozala, koji je preminuo na današnji dan prije 28 godina.

Govoreći o borbi protiv pandemije koronavirusa, Erdogan je kazao kako Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i zapadni mediji Tursku navode kao zemlju primjer u borbi protiv pandemije.

"U atmosferi u kojoj gotovo 100 zemalja svijeta još nije dobilo ni prvu dozu vakcine, naši građani su primili 20 miliona doza", rekao je Erdogan.

Osvrnuo se i na značajan uspjeh Turske u oblasti infrastrukture.

"Stranci koji dolaze u Tursku zavide nam na našim putevima, mostovima, aerodromima. Naši građani više ne odlaze u inostranstvo da bi dobili zdravstvene usluge. Stotine hiljada stranaca svake godine svoj lijek traži u bolnicama u našoj zemlji", kazao je Erdogan.

Erdogan je rekao kako njegova zemlja svakoga dana bilježi rekorde u izvozu i industrijskoj proizvodnji.

"U martu smo zabilježili rast izvoza od 42,2 posto u odnosu na isti period prošle godine, iznosio je 18,9 milijardi američkih dolara i to je najveći mjesečni izvoz svih vremena. Naravno da imamo poteškoća, ali imamo i mnogo razloga da se radujemo budućnosti. Nadamo se da ćemo 2021. godinu učiniti godinom procvata za našu zemlju i naš narod", poručio je Erdogan.

HABERE YORUM KAT