Erdoğan'a hediye edilen tablonun sırrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Turkcell'in 20. yılı resepsiyonuna katıldı. Resepsiyonda konuşan Erdoğan'a Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv tarafından bir tablo hediye edildi.

Erdoğan'a hediye edilen tablonun sırrı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk GSM operatörü Turkcell'in kuruluşunun 20. yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da verdiği resepsiyona katıldı. Resepsiyonda yaptığı konuşma sonrası Erdoğan'a, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv tarafından, üzerinde yazılı hat ve ebru sanatlarıyla süslenmiş büyük boy tablo hediye edildi. Tabloda Peygamber Efendimiz'in şemaili yani fiziksel özellikleri yazıyor;

"Hz. Ali Peygamber Efendimiz'i anlattığında şöyle diyor;

Uzuna yakın orta boylu, iri kemikli, iri yapılı, güçlü kuvvetli ve yakışıklı bir insandı. Cildi yumuşak, teni kırmızıya çalan beyazdı. Kirpikleri siyah ve uzundu. Gözleri kara ve büyükçe idi. İki kaşının arası açık, fakat kaşları birbirine yakındı. Saçları ne dümdüz ne de kıvırcıktı. Sakalı sık ve bir tutamdı. Büyük başlı ve hilâl kaşlıydı. Alnı yüksek, burnu çekme, boynu uzun, göğsü genişti. Karnı ile göğsü bir idi, şişman değildi. Zayıf da değildi, sıkı etliydi. Ayaklarının altı çukur idi; düz taban değildi. Gözleri uzağı görür, kulakları uzaktan ses alırdı. Ağızları genişçe idi. Dişleri sıktı. Yüzünün bütün çizgileri görünürdü. Omuzları etli, omuz kemikleri enliydi."

Bakmadan Geçme