Ereğli Belediye Başkanı Oprukçu’dan ses getirecek açıklamalar!

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu Yeni Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Adaylık sürecinden Ereğli’nin il olma girişimine kadar pek çok konuda bilgi veren Oprukçu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve MHP Konya İl Başkanlığı ile arasındaki ilişkiyi de değerlendirdi.
Ereğli Belediye Başkanı Oprukçu’dan ses getirecek açıklamalar!

Görev dönemi boyunca Ereğli’de vatandaşa pek çok hizmet sunduklarını söyleyen Hüseyin Oprukçu, “Belediyeye ait arsa üzerine yapılmış 1 sağlık ocağını açtık. Takriben 20 tane Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık İstasyonunun kurulmasına vesile olduk. Hizmetlerimize devam ediyoruz. Aşevlerinin restorasyonu devam ediyor. Korkut Ata Sosyal Tesisleri yapıldı. Kütüphanemiz bitmek üzere. Bir yüzme havuzumuz var. Organik tarımın geliştirilmesi bağlamında çok ciddi manada bir proje yürüttük. Bu sene 30 bin aileye salçalık biber, domates dağıtımımız oldu. Hemşerilerimizin yanındayız” dedi.

ASFALTTA REKOR KIRDIK

Ereğli’de rekor seviyede asfalt çalışması yaptıklarını belirten Oprukçu, “İnanılmaz bir asfalt çalışması yaptık. 250 milyon lira harcama yaptık asfalt için. Parke taşı çalışması da devam ediyor. Binlerce metrekare parke taşı döşedik. Tüm belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra girmedik sokak bırakmama noktasında samimi bir çabamız var” diye konuştu.

EREĞLİ İL OLACAK MI?

Ereğli’nin il olması yönünde çalışmalara hız verdiklerini belirten Oprukçu, “Ereğli’yi vilayet olmaya hazır bir şehir haline getirdik. 1952’den beri adayız. Rahmetli Menderes’in söz verdiğinden beri vilayet olmayı bekliyoruz. İnşallah bu dönemde seçimden önce veya sonra Ereğli’nin vilayet olmasını arzu ediyoruz. İl olması ciddi manada bir kalkınmayı beraberinde getirecek. İç Anadolu’nun katma değerine, Türkiye’nin ihracatına katkı sağlayacak. Şu anda 150’nin üzerinde yatırımcı Ereğli’de yatırım yapacak yer arıyor. Samimi gayretimiz devam ediyor” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 100 il noktasında net bir tavrı olduğunu hatırlatan Oprukçu, “Ereğli’nin il olmasında partimiz açısından bir sorun olmadığını biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan da bir müjde bekliyoruz. Genel başkanımızın bu konuda, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 100 il noktasında net bir tavrı var. Bu tavrın AK Parti cenahından da bir karşılık bulmasını umuyor ve bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YENİDEN ADAYIM!

Ereğli Belediye Başkanlığı için yeniden aday olduğunu söyleyen Oprukçu, “Aday adaylığı herkesin demokratik hakkıdır. Herkes hakkını kullanır. Ben de aday adayı olarak, Milliyetçi Hareket Partisi’nin şerefli bir mensubu olarak böyle bir demokratik hakkım olduğunu biliyorum. O hakkımı kullanacağım. Takdir partimizin, genel başkanımızın. Şahsım açısından bir sorun olmadığını değerlendiriyorum. Memleketimi çok seviyorum. Hizmet etmekten de şeref duyuyorum. Halkımızın içerisindeyim. Sokakta, caddede, mahallede her yerdeyim. Bir ömür hizmet ettim” dedi.

FİTNE VE FESATA YER YOK! BAŞKAN ALTAY’LA VE MHP KONYA İLE ARAMIZDA SORUN YOK!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve MHP Konya İl Başkanlığı ile iyi anlaştığını ve aralarında bir sorun olmadığını söyleyen Oprukçu, “Olumsuz yorumların hepsi dedikodu. Ben hukuki ve ahlaki değeri yitirmem. Hukuki ve ahlaki zeminde Büyükşehirimizle, ilçe belediyelerimizle, partilerimizle, teşkilatlarımızla ilişkilerimizde bir problem yok. Dedikoduyla, fitne, fesatla işimiz yok. Biz sadece işimizi yapıyoruz. Çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

• SEYFULLAH KOYUNCU

Kaynak:YENİ HABER

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :