Ereğli'ye müjdeli haber

Ereğli İvriz Sağ Sahil Sulaması Yenileme İnşaatı Malzeme Alımı kapsamında 130 bin dekar alanın malzeme temini, Yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre TOKİ Finansmanı ile karşılanacak.
Ereğli'ye müjdeli haber

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyr Dursun, Ereğli İvriz Sağ Sahil Sulaması Yenileme İnşaatı Malzeme Alımı kapsamında 130 bin dekar alanın malzeme teminini, Yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre TOKİ Finansmanı ile karşılanacağını müjdeledi. Dursun yaptığı açıklamada, "Girişimlerimiz ile Ereğli ilçemize kazandırdığımız, her zaman gündemde tuttuğumuz İvriz Sağ Sahil Kapalı Sulama Sisteminde önemli bir adım atıldı. Tamamlandığında yaklaşık 250 bin dekar alanı modern sulama sistemine kavuşturacak olan İvriz Sağ Sahil Sulaması Yenileme Malzeme Alımı kapsamında 130 bin dekar alanın malzeme temini TOKİ Finansmanı ile karşılanacak. Konuyla ilgili 'Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aracılığıyla yaptıracağı tarımsal sulama Amaçlı Yapıların finansman Maliyetinin Karşılanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı' yürürlüğe konuldu.  2025 yılında tamamlanması planlanan Ereğli İvriz Sağ Sahil Kapalı Sulama Sistemi Projesinde şu anda yüzde 13 fiziki gerçekleşme sağlandı" dedi.

eregli-1.jpeg

Zübeyr Dursun, "Yayımlanan bu karar ile kapalı sulama sisteminde çalışmalar hızlanacak. Ereğlili üreticilerimizi modern sulama sistemine en kısa sürede kavuşması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Üretimin ve üreticimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Bizim tek meselemiz; Ereğli’mizi, yarınlara taşımaktır. Büyük ve her alanda güçlü Ereğli hedefimize kararlılıkla yürüyoruz. Bu hedefe yürürken Sn. Vekilimiz Halil Etyemez 'in her daim desteğini ve öncülüğünü gördük. Bu projenin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Milletvekilimize çok teşekkür ediyorum. Ereğli’mizi hak ettiği yere getirmek için gece gündüz demeden, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

eregli-3.jpeg